Zesde plaats voor Tessels en RAC41 na sprintrace in Sepang

Vanwege hevige regenval werd de 8uur van Sepang ingekort tot een sprintrace van drie uur. Op een natte baan wisten Wayne Tessels en Guillaume Antiga zich namens RAC41 op te werken naar een zesde plaats in de Superstock klasse van het World Endurance kampioenschap.

Zaterdag om 13:00 uur (6:00 NL tijd) zou de 8uur van Sepang in Maleisië van start gaan. De teams stonden opgesteld op de grid, maar het regende keihard. Het bleek vervolgens onverantwoord om te gaan starten, waardoor de race eerst voor ruim twee uur werd uitgesteld. Vervolgens zouden de rijders achter de safety car vertrekken. Guillaume Antiga zat voor RAC41 op de motor, maar de regen kwam nog steeds met bakken uit de lucht. Het Franse Honda team waar ook Wayne Tessels en Maxime Bonnot voor uitkwamen hadden zich als negende Superstock team gekwalificeerd voor de wedstrijd. Tijdens de warm-up had Tessels een goede sessie gereden, waarin hij een tweede tijd noteerde van de Superstock teams.

Na een periode achter de safety car werd de race opnieuw stilgelegd, omdat het nog te gevaarlijk was om te racen. Een vergelijkebare situatie als met de Bol d’Or, de eerste race van het World Endurance seizoen 2019-2020. De organisatie had ondertussen al bekendgemaakt dat de race wel uiterlijk om 21:00 uur beëindigd moest worden. Daardoor ontstond er een lastige situatie, want er moet ook minimaal drie uur geracet worden om WK punten te mogen uitdelen voor een Endurance wedstrijd. Uiteindelijk gingen de teams om 18:00 uur toch van start op een natte baan.

Antiga begon sterk voor RAC41 en wist zich op te werken naar een keurige derde plaats in de Superstock klasse. Later zakte hij iets terug naar de vijfde positie. De tactiek werd voor deze sprintrace aangepast en omdat Antiga een goed gevoel had in deze omstandigheden reed hij twee volledige stints achter elkaar. Vervolgens nam Tessels in het laatste uur het stuur over. Bonnot kwam niet in actie, omdat hij zich niet prettig voelt in deze condities. Toen Tessels opstapte was de baan al flink aan het opdrogen, dus achteraf was de regenband wellicht niet de beste keuze. De Nederlander maakte er het beste van en noteerde goede rondetijden. Tijdens de stint kwam er een rijder voor Tessels ten val. De coureur uit Lopik kon hem niet ontwijken en crashte ook. Tessels stapte ondanks een zere hand snel weer op en finishte als zesde in de Superstock klasse. Met deze uitslag werd RAC41 tweede in de Dunlop categorie.

Wayne Tessels: ‘Het was een natuurlijk een rare wedstrijd vanwege het weer en natuurlijk erg jammer dat we maar drie uur konden racen. Het was ook lang te gevaarlijk om te rijden, dus ik vind dat de organisatie de juiste keuze heeft gemaakt. In de race over drie uur hebben we er denk ik het maximale uitgehaald. Guillaume (Antiga) reed een goede stint. Toen ik opstapte was de baan al flink opgedroogd. Het jammer dat ik de crash van de rijder voor mij niet kon ontwijken. Gelukkig heb ik de motor wel aan de finish kunnen brengen. Toen ik mijn handschoen uitdeed zag mijn pink er niet zo fraai uit, maar in de komende periode is er genoeg tijd om dat te laten genezen.’

De volgende wedstrijd voor het World Endurance kampioenschap is op 18 en 19 april tijdens de beroemde 24uur van Le Mans. Tessels zal dan opnieuw aan de start verschijnen namens RAC41.


Klaar voor de 8uur van Sepang na veel progressie in de trainingen

Wayne Tessels heeft twee goede trainingsdagen achter de rug met RAC41 in voorbereiding op de 8uurs wedstrijd van de WK Endurance op het Sepang International Circuit. Na de kwalificaties staat het Franse Honda team op een negende positie in de Superstock klasse. Zaterdag om 6:00 uur Nederlandse tijd zal de race van start gaan.

Woensdag begon de tweede ronde van het World Endurance kampioenschap in Maleisië. Overdag konden de rijders volop gebruik maken van de trainingstijd, waarbij Wayne Tessels met zijn teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot genoeg tijd hadden om het circuit onder de knie te krijgen. Stap voor stap ging het tempo omhoog op het prachtige Sepang-circuit. Ook werd er veel tijd besteed aan het vinden van de juiste band, want het team heeft de beschikking over zowel Dunlop banden uit Japan als Europa die verschillend zijn qua rubbersamenstelling. Later in de middag was er een tropische regenbui, waardoor de avondtrainingen letterlijk in het water vielen.

Een dag later was het tijd voor de kwalificaties. Het RAC41 team wist een enorme stap te maken, want zo was Tessels in zijn eerste vliegende ronde al tweeënhalve seconde sneller dan woensdag. Antiga en Tessels reden een gelijkwaardig tempo en Bonnot was iets langzamer. In de kwalificatie wordt de gemiddelde tijd gepakt van de drie rijders en zo mag RAC41 als negende Superstock team aan de wedstrijd beginnen. Deze startpositie geeft wel een klein beetje een vertekend beeld, omdat het RAC41 met Dunlop banden rijdt en daarom niet de beschikking heeft over een kwalificatieband.

Overall vertrekt RAC41 op plaats dertig van de in totaal vijftig World Endurance teams die naar Maleisië zijn gekomen. Donderdagavond sloot Tessels de trainingsdagen af met een stint van 45 minuten tijdens een vrije training. De coureur uit Lopik zette een zevende tijd van de Superstock rijders. Maar belangrijker nog, Tessels reed een zeer constante stint en was in zijn laatste ronde met gebruikte banden slechts een halve seconde langzamer dan zijn beste ronde. Hierdoor kon Tessels de trainingsdagen met een goed gevoel afsluiten en kan hij zich met zijn team op gaan maken voor de race van zaterdag.

Vrijdag komt de World Endurance klasse niet in actie op Sepang. Zaterdagmiddag om 13:00 uur plaatselijke tijd en 6:00 uur Nederlandse tijd gaat de wedstrijd van start. De race wordt volledig live uitgezonden op Eurosport 2 en de Eurosport Player.

Wayne Tessels: ‘Het is echt genieten om op dit circuit te rijden. Het is zeker een zwaar en uitdagend circuit, maar ik voel mij goed. Ik heb woensdag ook gezien wat een tropische regenbui is. Het duurde daarna heel lang voordat de baan weer echt droog was. Het is ook mogelijk dat het zaterdag in de race gaat regenen, daar moeten we dus rekening mee houden. Ik ben erg tevreden over de stap die we hebben gezet tijdens de tweede dag qua rondetijd, maar ook hebben we belangrijke beslissingen kunnen maken qua afstelling en type band dat we willen gebruiken voor de race. We staan negende na de kwalificatie, maar dat zegt niet zoveel bij een endurance-race. Ik was zeer constant in mijn laatste sessie en dat geeft een goed gevoel voor de race!’

Foto credit: HBG Photos

Tessels in Maleisië voor tweede ronde WK Endurance

Wayne Tessels is momenteel in Maleisië waar vanaf woensdag de tweede ronde van het WK Endurance kampioenschap gaat beginnen. De coureur uit Lopik gaat met RAC41 op jacht naar een goed resultaat in de Superstock klasse. Zaterdag zal er voor het eerst een 8uurs wedstrijd verreden worden op het Sepang International Circuit, die tevens op Eurosport live te zien zal zijn. 

Na de Bol d’Or staat komend weekend de tweede race van het World Endurance kampioenschap 2019-2020 op het programma. Het is de eerste keer dat er een lange afstandswedstrijd voor het WK georganiseerd wordt op het Sepang International Circuit in Maleisië. Voor Wayne Tessels tevens een nieuwe ervaring om in Azië te racen. 

De coureur uit Lopik vormt het hele seizoen samen Guillaume Antiga en Maxime Bonnot het RAC41 team. Een professioneel Frans team met ondersteuning van Honda die uitkomt in de Superstock categorie. Ondanks problemen werd er tijdens de Bol d’Or een negende plaats behaald en in Maleisië gaat de equipe voor een resultaatsverbetering. Vanaf woensdag starten de trainingen.  

De 8uurs race start zaterdag 14 december om 13:00 uur plaatselijke tijd en zal in het donker finishen. Vanwege het tijdsverschil van 7 uur met Maleisië start de live uitzending vanaf 6:00 uur (NL tijd) op Eurosport 2 en via de Eurosport Player. De verrichtingen van Tessels zijn ook te volgen via zijn Facebookpagina, waar gedurende de trainingen en race regelmatig updates op zullen verschijnen. 

Wayne Tessels: ‘Ik ben inmiddels een paar dagen in Maleisië. Maandag hebben we een trackwalk gedaan. De accommodatie is prachtig evenals het circuit. Ik had op de Playstation al wat rondjes gereden, maar toen kon je niet zien dat er ook best wat hoogteverschil in de baan zit. Dinsdag staat in het teken van keuringen, inschrijvingen en de briefing. Vanaf woensdag beginnen de trainingen. Het gevoel met de teamleden en coureurs van RAC41 is uitstekend. Ik kijk er dan ook naar uit om er samen met hen een sportief succes van te maken in Sepang!’

Foto credit (boven): HBG Photos 


Tessels rijdt het volledige WK Endurance seizoen voor RAC41

Wayne Tessels zal het volledige World Endurance seizoen 2019-2020 uitkomen voor het team RAC41. Tessels reed al de eerste race van het seizoen voor het Franse Honda team tijdens de Bol d’Or. De eerstvolgende WK-race is zaterdag 14 december op het Sepang International Circuit in Maleisië.

Wayne Tessels reed in april zijn eerste WK Endurance wedstrijd voor RAC41 tijdens de 24 uur van Le Mans. Het WK-seizoen 2019-2020 begon in september tijdens de Bol d’Or op Paul Ricard. De coureur uit Lopik reed dat evenement ook voor RAC41. Tessels behaalde met teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot een negende plaats in de Superstock klasse.

Nu kan Tessels bekendmaken dat hij het volledige WK seizoen zal rijden voor het RAC41 team. Het eerstvolgende evenement is van 11 t/m 14 december op het Sepang International Circuit. Deze 8uurs race in Maleisië is nieuw op de kalender. De overige races worden in 2020 verreden. Dan staat er de beroemde 24H van Le Mans en de 8uur van Oschersleben op het programma.

Daarnaast werd onlangs de nieuwe Honda Fireblade gepresenteerd. In Maleisië zal RAC41 nog rijden met de huidige motor, maar vanaf 2020 zal het Franse team het nieuwe model gaan inzetten in de Superstock klasse van het WK Endurance kampioenschap.

Wayne Tessels: ‘Ik ben natuurlijk hartstikke blij dat we het nieuws naar buiten kunnen brengen dat we het hele WK Endurance seizoen gaan rijden met het RAC41 team. Ik heb al twee WK-races met het hen gereden. De samenwerking was erg goed en we waren ook competitief. Het is ook mooi dat de nieuwe Honda Fireblade is gepresenteerd, iets wat weer nieuwe kansen gaat bieden. Begin december gaan we naar Sepang in Maleisië. Het wordt een hele mooie ervaring, want ik heb nog niet eerder in Azië gereden. In mijn ogen is deze race een mooie aanvulling op de kalender. We zijn nu bezig met de voorbereidingen en ik kijk er enorm naar uit om in Maleisië aan de slag te gaan!’

WK Endurance kalender 2019-2020

1: 21-22 september | Bol d’Or (24h) | Paul Ricard - Frankrijk

2: 14 december | 8 hours of Sepang | Sepang International Circuit | Maleisië

3: 18-19 april | 24H Le Mans | Le Mans | Frankrijk

4: 6 juni | German Speedweek (8h) | Motorsport Arena Oschersleben | Duitsland

5: 19 juli | Suzuki 8 Hours | Suzuka | Japan *

*Tijdens deze race rijdt niet de Superstock klasse, enkel de Superbike categorie.


Foto credits: HBG Photos


Tessels sluit IDM seizoen af met een vierde plaats in Hockenheim

Wayne Tessels heeft zijn IDM seizoen afgesloten met een vierde plaats in Hockenheim. De coureur van SWPN finishte als tiende in de eerste race op een voor hem onbekende baan. In het kampioenschap is Tessels als zesde geëindigd.

Kort na de Bol d’Or kon Wayne Tessels zich opmaken voor een volgende race. Op de Hockenheimring werd afgelopen weekend de laatste ronde van het IDM Supersport kampioenschap verreden. Zoals gebruikelijk in het IDM kwam Tessels in actie op de Yamaha R6 van SWPN. Het kwam erg slecht dat het tijdens de eerste trainingsdag volledig nat was. Tessels had namelijk nog niet eerder met een Supersport op Hockenheim gereden en de laatste keer op dit circuit was jaren geleden toen de coureur uit Lopik nog op de lichte motoren reed. In de kwalificaties kon Tessels pas zijn eerste meters maken op een droge baan. De 25-jarige coureur wist zich constant te verbeteren en het gat naar de snelste rijders te verkleinen. Tessels kwalificeerde zich als dertiende voor de slotraces van het seizoen.

In de eerste race wist Tessels zijn rondetijden opnieuw aan te scherpen. Tessels verloor de nodige tijd in gevecht met Kevin Wahr om de tiende plaats, maar toen hij eenmaal er voorbij was kwam de Yamaha-coureur ook iets dichterbij de rijders voor hem. Het lukte niet meer om de aansluiting te vinden en Tessels finishte als tiende. De tweede race werd al snel afgebroken vanwege een crash. Toen de rijders in de pits stonden begon het te regenen, waardoor de herstart werd verreden op een natte baan. Veel rijders gingen onderuit in deze lastige omstandigheden. Tessels bleef zitten en stuurde naar een mooie vierde plaats, waarbij hij vanwege een gastrijder voor hem punten scoorde voor een derde plaats. Met deze resultaten is Tessels als zesde geëindigd in de IDM Supersport 600 eindstand.

Wayne Tessels: ‘We hebben het seizoen af kunnen sluiten met een mooi resultaat in de tweede race. Het was geen makkelijk weekend. Ik had nog niet eerder met een Supersport op Hockenheim gereden en door de natte eerste dag hadden we een grote achterstand. Gedurende het weekend heb ik mij constant weten te verbeteren. De tweede race op de natte baan was erg tricky, maar ik denk dat we daar het maximale uit hebben gehaald met de vierde plaats, waarbij ik derde werd voor de punten. Ik wil het team bedanken voor hun harde werk gedurende het hele seizoen!’


Tessels met RAC41 negende in Bol d’Or


Wayne Tessels is met RAC41 negende geworden in de Bol d’Or. Het was een bijzondere editie van de 24 uurs wedstrijd, want door het slechte weer werd de race lang stilgelegd. De start verliep niet geheel vlekkeloos voor RAC41, maar door andere goede stints van Tessels wist het Franse team gedurende de race veel plaatsen terug te winnen.

De Bol d’Or is een 24 uurs race op het circuit van Paul Ricard en tevens de eerste race van het WK Endurance kampioenschap 2019-2020. Wayne Tessels kwam uit voor het Franse Honda team RAC41 samen Guillaume Antiga en Maxime Bonnot. RAC41 staat bekend als een topteam in de Superstock categorie. Tijdens de kwalificaties waren er wat problemen met de grip van de kwalificatieband, waardoor het team niet verder kwam dan een tiende plaats van de Superstock teams.

Er werd al gevreesd voor slecht weer en dat kwam er ook. Antiga begon en Tessels kwam na twee uur op de motor. Echter was het ondertussen al zo heftig gaan regenen dat na een periode achter de safety car de wedstrijd werd stilgelegd. Na lang overleg werd de race zondagmorgen om 6:00 uur hervat op een natte baan. Tessels begon voor het team met een dubbele stint van twee uur. De race begon met pech, want er problemen met de verlichting waardoor RAC41 bijna twee ronden verloor.

De coureur uit Lopik wist zich in zijn stint op te werken naar een dertiende plaats in de Superstock klasse ondanks dat er wat problemen waren met de balans aan de achterzijde van de motor. Gedurende de dag droogde de baan verder en was het de beurt aan Antiga en later Bonnot. Vervolgens mocht Tessels aan het einde van de ochtend zijn tweede stint rijden. Tessels reed strakke rondetijden en zo stond het team aan het begin van de middag weer in de top-tien. In de middag reed Tessels nog een stint en vervolgens mocht Antiga de motor over de finish brengen op een negende plaats in de Superstock klasse.

Wayne Tessels: ‘Na een bijzondere Bol d’or zijn we als negende geëindigd in de Superstock klasse. We hadden in het begin van de race wat problemen, maar we hebben als team hard gewerkt om er het maximale uit te halen en we kunnen terugkijken op een goede race. De motor stuurde geweldig, maar we misten wel wat topsnelheid op de lange rechte stukken. Ik ben tevreden over de stints die ik heb kunnen rijden, zeker op het droge. Ik wil het RAC41 en mijn teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot enorm bedanken. Het was weer een hele toffe ervaring!

Volgend weekend (27-29 september) komt Tessels opnieuw in actie, dan tijdens de seizoensfinale van het IDM Supersport 600 kampioenschap op de Hockenheimring.


Tessels van start in Bol d’Or met RAC 41

Wayne Tessels gaat komend weekend (19-22 september) van start met RAC 41 in de openingsrace van het WK Endurance kampioenschap 2019-2020. Op het circuit van de Paul Ricard wordt de beroemde Bol d’Or verreden. Tessels gaat met zijn Franse teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot op jacht naar een topklassering in de Superstock klasse.

Wayne Tessels nam in zijn carrière al twee keer eerder deel aan een WK Endurance wedstrijd. Beide keren was dit tijdens de 24H van Le Mans. In april jongstleden maakt Tessels deel uit van het RAC 41 team in de Superstock klasse. Na een sterk begin moest de equipe helaas uitvallen, nadat ze aan de leiding hadden gereden. Tessels maakte een goede indruk en daarom is hij door het Franse team gevraagd om 21-22 september deel te nemen aan de Bol d’Or. Een 24uurs wedstrijd op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk.

Het WK Endurance seizoen verschilt qua opzet vergeleken met de andere wegrace kampioenschappen. Het seizoen begint namelijk in het najaar van 2019 en loopt door tot de zomer van 2020. De Bol d’Or is de eerste race van het nieuwe seizoen. Het RAC 41 team heeft zich al doel gesteld om voor de winst te gaan in de Superstock klasse met Guillaume Antiga, Maxime Bonnot en Wayne Tessels. Donderdag en vrijdag zijn de kwalificatietrainingen. De wedstrijd gaat zaterdagmiddag om 15:00 uur van start en zal 24 uur later op hetzelfde tijdstip eindigen.

Wayne Tessels: ‘Ik vind het heel gaaf om bekend te mogen maken dat ik ga starten met RAC 41 in de Bol d’Or. Het is ook erg mooi dat dit te combineren is met het IDM. Tijdens de 24H van Le Mans konden wij ook al strijden voor de overwinning in de Superstock klasse. Het team heeft in de zomer doorgewerkt met Guillaume (Antiga) in het Franse kampioenschap en ze hebben daar goede stappen gemaakt met als resultaat een overwinning en diverse podiumplaatsen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om te beginnen op Paul Ricard, een nieuw circuit voor mij. Dinsdag gaan we testen om ons zo goed voor te bereiden op de kwalificaties en race.’

Een week na de Bol d’Or zal Tessels in actie komen met SWPN tijdens de seizoensfinale van het IDM Supersport kampioenschap op de Hockenheimring.


Tessels vierde na spannend gevecht in thuisrace

Wayne Tessels heeft een vierde plaats behaald tijdens zijn thuisrace in Assen. In de eerste race op een opdrogende baan kwam de coureur van SWPN als zesde over de eindstreep. In de tweede race had Tessels een spannend die beslist werd op de finishlijn.

Wayne Tessels kwam afgelopen weekend in actie tijdens zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. De trainingen werden verreden onder wisselende weersomstandigheden. Tessels wist het gevoel met zijn Yamaha R6 gedurende de sessies te verbeteren en kwalificeerde zich als zevende voor de wedstrijden. De eerste race was al op zaterdagmiddag. De wedstrijd werd flink uitgesteld vanwege een oliespoor in combinatie met een natte baan. Uiteindelijk gingen de IDM Supersport 600 coureurs rond 18:20 uur van start voor een sprintrace van negen ronden. De baan was nog half nat, maar de rijders stonden wel op slicks. Tessels had in de beginfase even wat moeite om in het ritme te komen, maar reed een sterk tweede deel. In de laatste ronde wist de coureur uit Lopik met een mooie inhaalactie de zesde plaats te pakken.

Zondag waren er veel gasten en sponsoren aanwezig om Tessels aan te moedigen tijdens de tweede race. Deze keer was het volledig droog en het was ook de eerste keer in het raceweekend dat er werd gereden in deze omstandigheden. Tessels had een uitstekende start en reed na een aantal bochten al op een derde plaats. Vervolgens kreeg Tessels te kampen met gripproblemen aan de achterzijde. In het tweede deel van de race vocht de 25-jarige coureur met drie andere rijders voor de vierde plaats. Tessels wist als winnaar van het groepje over de finish te komen en sloot daarmee zijn thuisweekend af met een vierde plaats.

Wayne Tessels: ‘Het was best een raar weekend met constant wisselende omstandigheden. We wisten gedurende de trainingen wel stappen te maken. De tweede race was de eerste sessie in echt droge omstandigheden en dan is het moeilijk om daar een goede afstelling op te baseren. Het was een mooie tweede race en de vierde plaats is zeker geen verkeerde uitslag. Wel hebben we het gevoel dat er meer in had gezeten. We gaan ervoor om in Hockenheim het seizoen op een goede manier af te sluiten!’

Er is nog één IDM-ronde te gaan in het seizoen 2019. Van 27 t/m 29 september komt Tessels met SWPN in actie voor twee wedstrijden op de Hockenheimring.  


Wayne Tessels wil vlammen in thuisrace


Dit weekend is de thuisrace van Wayne Tessels in de IDM Supersport 600 klasse op het TT Circuit Assen. De coureur van SWPN wil graag scoren voor eigen publiek. Zowel zaterdag als zondag staat er een wedstrijd op het programma.

Wayne Tessels is bezig aan zijn eerste seizoen in de IDM Supersport 600 categorie. Op de Yamaha R6 van SWPN reed de 25-jarige coureur al IDM-races in Duitsland, België en Tsjechië, maar nu staat er een evenement op eigen bodem voor de deur. Op het TT Circuit Assen wordt komend weekend de elfde en twaalfde race van het seizoen verreden.

Tessels reed eerder dit jaar al met een wildcard in de WK Supersport op Assen. Toen wist Tessels samen met het team een goede afstelling te vinden en strakke race neer te zetten. De beste prestatie van Tessels dit IDM-seizoen is een vierde plaats en deze klassering wil de coureur uit Lopik graag verbeteren met een podiumplaats in Assen. De eerste race begint zaterdagmiddag om 16:10 uur en de tweede start zondagmiddag om 14:55 uur. Onderaan in deze nieuwsbrief hebben wij het volledige tijdschema geplaatst.

Wayne Tessels: ‘Ik heb onwijs veel zin in onze thuisrace. Dit jaar ging het met de WK Supersport wildcard erg goed op Assen en ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar dit raceweekend. Het TT Circuit Assen blijft een hele mooie baan waar ik in het verleden ook goede resultaten heb behaald. We hebben een aantal weken rust gehad qua racen en in die periode heb ik fysiek veel getraind. Ik denk daarom dat we er klaar voor zijn. Er komen veel gasten en bekenden kijken, dat maakt dit evenement speciaal!’

Foto credit: Damon Teerink Tessels zevende tijdens IDM in Most

De IDM ronde op het circuit van Most in Tsjechië werd verreden onder wisselende omstandigheden, wat het voor de rijders niet makkelijk maakte om een goede afstelling te vinden voor de races. Tijdens de IDM Supersport 600 wedstrijden stuurde Wayne Tessels zijn Yamaha R6 naar een zevende en achtste plaats. 

De eerste trainingsdag van het IDM evenement in het Tsjechische Most werd verreden onder warme weersomstandigheden. Wayne Tessels was redelijk tevreden na afloop van deze dag. De SWPN coureur klokte een zevende tijd. Wel waren er nog punten die verbeterd konden worden aan de combinatie tussen coureur en motor. Het positieve was dat Tessels en het team wisten in welke richting ze het moesten zoeken qua afstelling. Echter kregen ze daar weinig kans voor om dit te testen tijdens de kwalificaties, aangezien de weersomstandigheden verre van ideaal waren. In de eerste kwalificatie op een opdrogende baan zette Tessels een tiende tijd. Voor de tweede kwalificatie was het harder gaan regenen en had het voor Tessels ging zin om naar buiten te gaan.

Tijdens de racedag was het droog. Van de vierde startrij wist Tessels in de eerste race al snel wat plaatsen te winnen en zo kwam hij een groep terecht die vocht voor de vierde plaats in de wedstrijd. In de loop van de race kwam er een splitsing en na een stèrke slotfase wist Tessels het duel om de zevende plaats te winnen. Voor de tweede race voerde het team een aantal veranderingen door aan de voorkant van de motor. Dit gaf Tessels aan het begin van de race een beter gevoel en zat hij er goed. In het tweede moest de Yamaha R6 rijder zijn tempo iets laten zakken en kwam hij als achtste over de eindstreep. 

Tessels gaat zich nu opmaken voor zijn thuiswedstrijd op het TT Circuit. In het weekend van 6 t/m 8 september rijdt de 25-jarige coureur twee IDM Supersport races in Assen. Tessels wil dan uiteraard vlammen en gaan voor een mooi resultaat voor eigen publiek!

Wayne Tessels: ‘We begonnen vrijdag redelijk goed. Er zat meer in en we wisten waar we moesten verbeteren. Het was jammer dat het voornamelijk nat was in de kwalificaties, omdat we de ingezette lijn niet konden testen. Ik denk dat we twee goede races hebben gereden. In de eerste race was het tweede deel goed, waarbij ik het duel voor plaats zeven won. Voor de tweede race hebben we wat veranderingen doorgevoerd aan de voorkant en dat gaf mij met een volle tank een beter gevoel. Aan het einde kon ik het tempo niet vasthouden en werd ik achtste. Gezien de omstandigheden denk ik dat dit het maximale was. Ik kijk nu al erg uit naar mijn thuisraces in Assen en hoop voor eigen publiek een mooi resultaat te behalen!’


Vijfde ronde IDM Supersport in Most staat voor de deur

Wayne Tessels is momenteel al in Tsjechië, waar hij afgelopen weekend een test heeft afgewerkt met het SWPN team op Most. Het circuit was nieuw voor Tessels, maar de Yamaha coureur was na afloop zeer enthousiast over de baan en geboekte progressie. Vanaf vrijdag start het IDM raceweekend in Most.

De vijfde ronde van het IDM Supersport kampioenschap wordt komend weekend verreden op het circuit Most. Voor veel rijders betekent dit een nieuwe baan, want het circuit stond al lang niet meer op de IDM kalender. Tessels testte afgelopen zaterdag en zondag met zijn Yamaha R6 van SWPN in Tsjechië. De coureur uit Lopik was zeer te spreken na afloop, zowel over de layout van de baan als over de geboekte progressie op de motor.

Tessels begint aan het raceweekend als de nummer acht in het kampioenschap. De verschillen zijn echter klein, want de achterstand naar de vijfde coureur in de tussenstand bedraagt slechts veertien punten. Met nog zes races te gaan, waaronder twee op het TT Circuit Assen, heeft Tessels zich als doel gesteld om nog meerdere plaatsen te klimmen. Deze uitdaging begint komend weekend in Most, waar er zondag twee races op het programma staan. De eerste race start om 11:30 uur en de tweede manche om 15:00 uur. De livetiming is te volgen via: http://livetiming.bike-promotion.com/#/index

Wayne Tessels: ‘Ik was erg benieuwd naar het circuit van Most. Afgelopen weekend hebben we daar kunnen testen en het is echt een hele gave baan. Het is heel vloeiend en snel. We hebben gedurende de test veel stappen gemaakt. We zijn voornamelijk rijtechnisch bezig geweest met punten waar ik in Schleiz moeite mee had. Dat ging eigenlijk erg goed en daar gaan we komend weekend verder aan werken om er voor te zorgen dat we er dan ook lekker bij staan. Het was een goede test op een prachtig circuit. Gezien de gemaakte progressie heb ik er vertrouwen in dat we voor een goed resultaat kunnen gaan!’


Lastig weekend voor Tessels in Schleiz

Schleiz is typisch zo’n circuit waar de baankennis erg belangrijk is. Dat ondervond ook Wayne Tessels tijdens raceweekend in de IDM Supersport 600 klasse met een elfde plaats in beide races. De top-twaalf zat gedurende het weekend erg dicht op elkaar.

De Schleizer Dreieck was relatief nieuw voor Wayne Tessels toen hij begon aan het raceweekend aldaar. De meeste concurrenten in de IDM Supersport klasse hadden al veel ervaring op deze semi-permanente baan, dus het was voor Tessels belangrijk om de achterstand ten opzichte van deze rijders zo snel mogelijk te verkleinen. De SWPN Yamaha-coureur maakte constant progressie gedurende de trainingen, die verreden werden onder zeer warme omstandigheden. Uiteindelijk was Tessels tevreden over zijn tijd in de kwalificatie, alleen stemde de twaalfde startplaats niet tot tevredenheid. De onderlinge verschillen waren echter zeer klein.

De positie op de vierde startrij zorgde er wel mede voor dat Tessels de aansluiting met de kopgroep verloor in de eerste race. In de hectiek van de eerste ronde en door wat strubbelingen met andere rijders kwam de 25-jarige coureur in de tweede groep terecht. Tessels wist zich naar voren te knokken en eenmaal vooraan in deze groep liet hij ook zien dat hij rondetijden kon draaien die gelijk waren aan de kopgroep. Tessels kwam als elfde over de finish. Het plan voor de tweede race was duidelijk; gelijk aanhaken bij de rijders die voor hem op de grid stonden. In de eerste ronde moest Tessels in het gedrang gelijk even van zijn gas af, waardoor het plan niet uitkwam. Na vijftien ronden eindigde Tessels opnieuw als elfde.

Wayne Tessels: ‘Ik wist van te voren het een uitdaging ging worden in Schleiz, aangezien het een lastig circuit is en ik nog weinig baankennis had. Vrijdag op zaterdag zeker wel een goede stap gemaakt, maar de startplaats was niet goed. De top-twaalf stond heel dichtbij elkaar in de trainingen en ik zat net aan de verkeerde kant van deze groep. Voor mij zijn de eerste ronden altijd wel een uitdaging en zeker in dit gedrang. Uiteindelijk twee keer elfde geworden en daar zijn we natuurlijk niet tevreden mee. Maar we moeten vooruitkijken en zorgen dat we in Most betere resultaten behalen!’

Nu gaat Tessels zich opmaken voor de volgende nieuwe uitdaging op het circuit van Most, waar over twee weken (9 t/m 11 augustus) de volgende IDM Supersport wedstrijden op het programma staan. Om daar optimaal aan de start te verschijnen gaat Tessels met SWPN komend weekend testen op het Tsjechische circuit.


Tessels in actie op het spectaculaire circuit van Schleiz

Wayne Tessels maakt zich op voor de vierde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap. De SWPN-coureur komt in actie op het semi-permanente circuit van Schleiz. Tessels staat zesde in de tussenstand en wil deze positie graag verbeteren tijdens de zesde en zevende race van het seizoen.

Het circuit van Schleiz is een bijzondere baan, omdat het geen permanent circuit is. Onlangs heeft Wayne Tessels daar zijn eerste meters gemaakt met het SWPN team. Echter had de coureur uit Lopik maar weinig droge rijtijd om de baan te verkennen. Wel kon Tessels een eerste indruk krijgen van de baan. Het is een heel snel circuit met veel blinde bochten, totaal anders dan de banen waar de IDM-rijders dit seizoen al zijn geweest.

Tessels begint aan het raceweekend als de nummer zes in het kampioenschap 48 punten uit vijf wedstrijden. Schleiz is het best bezochte IDM evenement en er worden zo’n 35.000 toeschouwers verwacht, wat zorgt voor een geweldige sfeer. Vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma, gevolgd door twee kwalificatiesessies op zaterdag. De wedstrijden gaan zondag om 10:30 uur en 14:40 uur van start. De sessies zijn te volgen via de volgende link: http://livetiming.bike-promotion.com/#/index

Wayne Tessels: ‘Ik heb tijdens de training in Schleiz wel een idee van de baan kunnen krijgen, maar omdat we maar weinig rijtijd op het droge hadden kan je het niet een echte test noemen. Ik vond het wel een heel gaaf circuit om op te rijden. Het is wel een hele aparte baan, omdat het geen permanent circuit is. Ik kijk er naar uit om revanche te nemen op het weekend in Zolder. Het gaat erg warm worden, dus het wordt belangrijk om daar goed mee om te gaan. Er schijnen altijd veel toeschouwers te komen, dus ik kijk er naar uit!’


Top vijf klassering voor Tessels in Zolder

Wayne Tessels stond binnen de top-vijf na alle IDM Supersport trainingen op het circuit van Zolder. Ook in de eerste race scoorde de SWPN-coureur een vijfde plaats, al stemde hem dat niet tot volle tevredenheid. De tweede race werd gecancelled vanwege een groot oliespoor. 

Wayne Tessels had het tijdens de test al erg naar zijn zin op het voor hem nieuwe circuit van Zolder en dat was tijdens de eerste trainingsdag niet anders. De 25-jarige coureur noteerde de snelste tijd in de eerste vrije training en was keurig tweede na de tweede vrije training. Tijdens de kwalificaties kwamen de andere snelle rijders ook op stoom en waren de verschillen aan de top gering net als tijdens de voorgaande evenementen. Tessels klokte een vijfde tijd na twee kwalificaties, waarbij hij slechts 0.047 seconde tekort kwam voor een plaats op de eerste startrij.

Zaterdagmiddag werd de eerst race verreden, waarbij Tessels goed van de plek kwam. In de openingsfase lag het tempo van Tessels niet hoog genoeg, waardoor hij twee plaatsen verloor en duurde het iets te lang voordat hij zich weer wist op te werken naar de vijfde plaats. In het tweede deel van de race kwam Tessels goed in zijn ritme en reed hij gelijkwaardige rondetijden als de kop. Het was alleen niet meer mogelijk om het gat van een aantal seconden weer dicht te rijden. Na veertien ronden kwam Tessels als vijfde over de finish.

Het doel voor de tweede race was duidelijk; het tempo moest omhoog in de eerste ronden. Helaas kreeg Tessels daar niet de kans voor. Voorafgaand aan de tweede IDM Supersport race hadden de zijspannen een groot oliespoor over een groot deel van de baan achtergelaten. Het was daarom te gevaarlijk om te gaan racen, waardoor de organisatie in overleg met de rijders besloot om de tweede race te cancellen. Nu heeft Tessels een maand rust tot de volgende IDM ronde. De volgende IDM Supersport wedstrijden zijn van 26 t/m 28 juli op het circuit van Schleiz in Duitsland.

Wayne Tessels: ‘Tijdens de test vond ik het circuit van Zolder al een mooie baan om op te rijden en vanaf de eerste training hadden we gelijk de snelheid. Ik kwam net tekort om mij op de eerste startrij te kwalificeren. In de eerste race heb ik het laten liggen in het eerste deel, maar later in de race lag mijn tempo gelijk aan de kop. Ik keek dan ook erg uit naar de tweede race, maar vanwege het oliespoor ging deze niet door. Nu moeten we vooruitkijken en over een maand wacht de volgende uitdaging in Schleiz.’


Tessels enthousiast om van start te gaan op circuit van Zolder

Wayne Tessels vertrekt deze week naar het circuit van Zolder voor de derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap. De Yamaha coureur van SWPN maakte vorige week voor het eerst kennis met het Belgische circuit en was zeer enthousiast na afloop. Het doel is om de goede lijn van Oschersleben door te trekken naar het komende raceweekend.

Wayne Tessels was goed onderweg in Oscherleben met een vierde en zesde plaats. De Yamaha-coureur schoof daarmee op naar de zevende positie in het kampioenschap. De onderlinge verschillen waren erg klein in Oschersleben en dat is ook de verwachting voor komend weekend wanneer er gereden gaat worden op het circuit van Zolder.

Ondanks dat het circuit niet ver weg ligt, had Tessels tot vorige week nog niet eerder op Zolder gereden. De test met het SWPN team verliep zeer positief en Tessels had het tevens erg naar zin om deze baan. Vrijdag beginnen de trainingen en zowel zaterdagmiddag (16:00 uur) als zondagmiddag (14:05 uur) wordt er een IDM Supersport wedstrijd verreden.

Wayne Tessels: ‘Het circuit van Zolder was nieuw voor mij. Tijdens de test vorige week kwam ik erachter dat het een heel leuk circuit is! Het was wel vrij druk op de baan, maar we hebben wel meters kunnen maken en de Yamaha R6 verder kunnen verbeteren. In Oschersleben ging het goed en dit willen we graag doortrekken naar Zolder. Ik verwacht dat de onderlinge verschillen weer erg klein zullen zijn, dus het worden waarschijnlijk weer twee spannende races.’ 


Tessels met strak tempo naar goede resultaten in Oschersleben

Wayne Tessels heeft een zeer positief weekend in Oschersleben achter de rug. De SWPN-coureur legde met zijn Yamaha R6 een goed tempo aan de dag en kon mee met de snelste tijdens de tweede ronde van het IDM Supersport kampioenschap. Tessels eindigde kort achter de winnaar als zesde en vierde.

De tweede IDM ronde van het seizoen begon met regen in de vrije trainingen op de Motorsport Arena Oschersleben. Het raceweekend begon al op donderdag, omdat tijdens de German Speedweek ook een wedstrijd werd verreden voor de WK Endurance. Donderdag einde dag was de eerste kwalificatie op een bijna droge baan, waarin Wayne Tessels zich goed liet zien. Bijna de hele sessie stond de Yamaha-coureur eerste of tweede. In de slotfase was Tessels nog op weg naar een tijdsverbetering, maar werd hij opgehouden in het laatste deel van het circuit waardoor hij als vierde de training afsloot. Tijdens de tweede kwalificatie van vrijdag scheen de zon. Het werd een zeer spannende sessie, waarbij de top-tien zeer dicht bij elkaar stond. Tessels eindigde met een zevende tijd, maar stond slechts drie tienden van de pole position af.

In de eerste race kwam er een herstart na een rode vlag situatie. In de ingekorte race over dertien ronden kwam Tessels goed weg en hij mengde zich in de strijd in de kopgroep. Door een crash vlak voor de coureur uit Lopik viel de kopgroep in tweeën. Het gevecht ging om plaats vier, terwijl het groepje de slotfase naar het achterwiel van de derde coureur reden. Tessels wilde in de laatste ronde in de aanval gaan voor de vierde positie, maar door een aantal achterblijvers kreeg hij daar geen kans toe. Op het laatste rechte stuk kwam er nog een rijder bij Tessels uit de slipstream, waardoor hij als zesde de finishlijn passeerde.

In de tweede race lag Tessels zevende na de eerste doorkomst, maar hij wist vervolgens sterk naar voren te komen. De SWPN-coureur was constant één van de snelste rijders op de baan en kwam daardoor naar de vierde plaats. Vervolgens wist Tessels het gat te dichten naar de top-drie en in de elfde ronde wist hij op te schuiven naar de derde plaats. In deze ronde kwam er vanwege een crash ook de rode vlag. Tessels eindigde daardoor als vierde in zijn veelbelovende race. Het volgende IDM-evenement volgt al snel. In het weekend van 21 t/m 23 juni rijdt Tessels op het circuit Zolder in België, een nieuwe baan voor de coureur uit Lopik.

Wayne Tessels: ‘Het was een goed weekend en we hebben duidelijk een stap gemaakt ten opzichte van de Lausitzring. We hadden het tempo in de trainingen en in de wedstrijden zaten we er goed bij. In de eerste race was het jammer dat er een splitsing kwam in de kopgroep. In de tweede race waren we sterk en lag ik derde toen de rode vlag kwam. We hebben laten zien dat we met de voorste rijders mee kunnen en dat is positief voor de komende races!’


Tessels na goede test klaar voor Oschersleben

Vanaf donderdag start de tweede ronde van het IDM kampioenschap op het circuit van Oschersleben tijdens het German Speedweek evenement. Wayne Tessels is erop gebrand om na de geslaagde test van vorige week een goed resultaat te scoren in de twee IDM Supersport wedstrijden.

Wayne Tessels testte eind vorige week op de Yamaha R6 van SWPN op het circuit van Oschersleben, waar vanaf donderdag de vrije trainingen beginnen voor de tweede ronde van het seizoen. Het tijdschema ziet er iets anders uit dan gebruikelijk, omdat het IDM rijdt tijdens de German Speedweek. Tijdens dit evenement wordt er ook een wedstrijd verreden voor het WK Endurance, het kampioenschap waar Tessels in Le Mans nog aan deelnam.

Na de trainingen en kwalificaties van donderdag en vrijdag, staan de races voor zaterdagmiddag (15:20 uur) en zondagmorgen (11:00 uur) gepland.

Wayne Tessels: ‘Dit weekend gaan we naar Oschersleben. We rijden samen met het WK Endurance, dus het is voor het publiek een heel mooi evenement. Voor ons betekent dit dat we donderdag al starten met de trainingen. We hebben een goede test gedraaid in Oschersleben en het gevoel met de motor was beter dan op de Lausitzring, dus dat is een goed teken. We hebben hard gewerkt en ik denk dat we er goed voorstaan. Er wordt wel wat regen opgegeven voor komend weekend, dus dat kan nog wel voor verrassingen gaan zorgen. Welke baancondities we ook treffen, ik denk dat we er klaar voor zijn om een goed resultaat te scoren!’


Negende plaatsen voor Tessels in IDM races op de Lausitzring

Wayne Tessels is tijdens de eerste ronde van het IDM Supersport kampioenschap twee keer als negende over de finish gekomen. De SWPN-coureur mocht als zesde starten en stond na de kwalificaties niet ver van de top-drie af. Tessels had in de races niet het juiste gevoel om te strijden voor de posities waar hij had willen eindigen.

Na een wildcard in de World Supersport op TT Circuit Assen en deelname aan de 24H van Le Mans ging voor Wayne Tessels afgelopen weekend het IDM Supersport seizoen met Team SWPN van start op de Lausitzring. De trainingsdagen bestonden uit twee vrije trainingen en twee kwalificaties. Tessels was zelf nog niet tevreden na afloop van de eerste sessies, maar hij wist gedurende de kwalificaties constant progressie te boeken en zijn racetempo te verbeteren. De Yamaha-coureur noteerde een zesde tijd, waardoor hij vanaf de tweede startrij aan de wedstrijden mocht beginnen.

Het verschil naar de top-drie was na de kwalificaties vrij klein, maar het lukte Tessels niet om voor deze posities te strijden in de races. In de eerste race kwam de coureur uit Lopik wat ingesloten te zitten bij de start en verloor hij daarna nog eens vier plaatsen toen hij moest uitwijken voor een crashende rijder voor hem. Tessels wilde graag, misschien wel te graag, waardoor hij er niet sneller op werd. Tessels finishte de race als negende. Bij de start van de tweede race verloor Tessels ook wat plaatsen en miste daardoor net de aansluiting met de groep die vocht voor het podium. Het tempo van Tessels lag net een paar tienden per ronde te laag om aan te haken en hij werd in deze race ook negende.

Wayne Tessels: ‘Vrijdag begonnen we best goed. Ondanks dat het een nieuwe baan voor mij was op de Supersport hadden we vrij snel een goed tempo te pakken. We hebben hard gewerkt en we wisten ook steeds stapjes te maken in de kwalificaties. In de eerste race zat ik opgesloten in de eerste bocht en daarna was er een crash voor mij, waardoor nog eens vier plaatsen verloor. Daarna ben ik aan het overpushen geweest. In de tweede race kon ik wel een constant tempo rijden, maar waren we een paar tienden per ronde te langzaam. Uiteraard ben ik niet tevreden, want ik kon dit weekend niet strijden voor de posities waar we willen eindigen.’

In het weekend van 6 t/m 9 juni zijn de volgende races voor het IDM Supersport kampioenschap. Dan wordt er gereden op de Motorsport Arena in Oschersleben.


Tessels klaar voor seizoensstart IDM Supersport

Wayne Tessels vertrekt met een goed gevoel naar de eerste ronde van het IDM Supersport kampioenschap op de Lausitzring. Na de goede race in de World Supersport op Assen rijdt de 25-jarige coureur komend weekend op de Yamaha R6 van SWPN twee wedstrijden op het Duitse circuit.

De voorbereiding op het IDM-seizoen is voor Wayne Tessels goed verlopen. Het gevoel bij het SWPN-team is tevens goed en de tests in Spanje en Assen verliepen naar wens. Tessels kreeg de bevestiging hiervan toen hij met een wildcard van start ging in de World Supersport op het TT Circuit Assen. Tessels reed op zijn Yamaha R6 met het IDM-reglement tegen de WK-motoren, maar wist zich knap staande te houden in dit veld.

Komend weekend (17 t/m 19 mei) is de eerste ronde van het Duitse IDM Supersport kampioenschap op de Lausitzring, een circuit dat Tessels nog kent uit zijn FIM Superstock 1000 periode. Vrijdag staan er twee vrije trainingen op het programma en zaterdag twee kwalificatiesessies. Zondag zal de eerste race om 11:20 uur van start gaan gevolgd door een tweede wedstrijd die om 14:50 begint. De sessies en wedstrijden zijn via de volgende livetiming te volgen: http://livetiming.bike-promotion.com/#/index

Wayne Tessels: ‘Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. We nemen het positieve gevoel van Assen mee naar de Lausitzring. Ik ken het circuit nog uit het verleden. Het is een bijzondere en hobbelige baan, maar ik vind de layout wel gaaf. Het is het eerste raceweekend in het IDM en ik heb benieuwd waar en hoe we ervoor staan. Ik kijk er erg naar uit en ik heb veel zin om met het team aan de slag te gaan!’


Pech voor Tessels en RAC 41 in 24H Le Mans

Wayne Tessels was met zijn teamgenoten Guillaume Antiga en Jan Halbich van het RAC 41 team goed onderweg in de 24H Le Mans en na vijf uur wisten ze de koppositie te bemachtigen in de Superstock-klasse. Helaas begonnen niet veel later de problemen en moest het Franse team uiteindelijk vroegtijdig de strijd staken met een kapot motorblok. 

Gelijk na de World Supersport wedstrijd op het TT Circuit Assen reisde Wayne Tessels door naar Frankrijk voor zijn volgende race. Dit was niet zomaar een evenement, want Tessels nam voor de tweede keer in zijn carrière deel aan de prestigieuze 24H van Le Mans. In de wedstrijd voor het World Endurance kampioenschap kwam Tessels uit voor het RAC 41 team samen met Guillaume Antiga en Jan Halbich in de Superstock-klasse. Een aantal weken voor het evenement had Tessels met zijn teamgenoten getest op Le Mans, maar dit was onder zeer koude en natte omstandigheden. De vrije trainingen en ook kwalificaties werden dan ook gebruikt om de juiste afstelling te bepalen voor de wedstrijd. RAC 41 kwalificeerde als zevende van de Superstock-teams voor de lange afstandswedstrijd.

Tessels over de trainingen: ‘Ik en Jan (Halbich) hebben ervoor gekozen om de in de kwalificatie aan de motor te werken. We gingen dan ook uit met een wedstrijdband, een keiharde band die zo’n 80 ronden meegaat. Het gevoel met de motor wordt steeds beter. Je hebt alleen nooit een perfecte motor voor jezelf, omdat je qua setup altijd een compromis moet vinden tussen de drie rijders. Ons tempo is constant en dat is het allerbelangrijkste voor zo’n race. We hebben dan ook vertrouwen in een goede wedstrijd.’

De eerste uren na de start verliepen uitstekend voor RAC 41. Alle drie de rijders noteerden constante en snelle rondetijden, waardoor ze ook posities wisten te winnen. In de tweede stint van Tessels wist hij RAC 41 naar de leiding te brengen in de Superstock-klasse en reden ze in achtste positie in het gecombineerde klassement. Het brandstofverbruik bleek hoger te liggen dan de berekeningen van het team en aan het einde van de stint kwam Tessels achterop het circuit zonder benzine te staan. Na een zware looptocht van ruim twee kilometer met de motor arriveerde Tessels terug in de pits. Nadat er getankt was kon RAC 41 hun weg met achterstand vervolgen. Helaas was dat nog niet alles, want na ruim zes uur ontstond er een technisch probleem en moest het team met Antiga op dat moment op de motor uitvallen met een kapot motorblok. Daardoor kwam er een vroegtijdig einde aan de race van RAC 41 na een veelbelovend begin.

Tessels na afloop: ‘De race begon goed en we lagen op schema. In mijn tweede stint wisten we de leiding te pakken in de Superstock-klasse, waar we zeer tevreden mee waren. Doordat we met het brandstofverbruik niet goed uitkwamen, kwam ik in mijn laatste ronde voor de pitstop achterop het circuit stil te staan. Twee kilometer rennen in je motorpak met een warme motor en twintig graden buitentemperatuur is geen pretje, maar we konden daarna wel weer verder. Helaas was het maar voor even, omdat we niet veel later uitvielen met een motorprobleem. Het is ontzettend balen, maar je weet als je aan een Endurance-wedstrijd meedoet dat er meer factoren belangrijk zijn dan alleen hard rijden. We hadden zeker kans op een goed resultaat, maar het mocht helaas niet zo zijn op technisch gebied en dat is zuur.’

Tessels zal in de komende maand nog gaan testen op de Yamaha R6 van SWPN, voordat in het weekend van 17 t/m 19 mei het IDM Supersport seizoen van start zal gaan op de Lausitzring in Duitsland.


Sterke race voor Tessels in World Supersport op Assen

Wayne Tessels kan terugkijken op een goede eerste race met de Yamaha R6 van SWPN. Tessels kwam in actie op zijn stock-motor in de World Supersport klasse op het TT Circuit Assen. De coureur uit Lopik finishte de wedstrijd als zestiende en gaat zich nu opmaken voor de 24H van Le Mans.

Wayne Tessels mocht afgelopen weekend met een wildcard deelnemen in de World Supersport klasse op het TT Circuit Assen. Tevens was het voor Tessels het eerste evenement met de Yamaha R6 van SWPN. De 24-jarige coureur liet tijdens de trainingen een constant tempo zien en begon sterk met een veertiende tijd in de eerste vrije training. De motor van Tessels was afgestemd op het IDM reglement. Vooral op de rechte stukken en bij het accelereren vanuit een lage versnelling was het verschil in vermogen ten opzichte van de WK-motoren goed merkbaar. Ondanks dat kon Tessels zich goed meten met de WK-coureurs. In de Superpole kwalificatie kwam echter niet de gewenste ronde eruit en moest Tessels genoegen nemen met een twintigste startpositie.

Tessels kende een goede start, waarbij in de openingsronde opschoof naar de achttiende plaats en ronde later naar de zeventiende positie. De SWPN-coureur wist de aansluiting te vinden met een groep die vocht in eerste instantie de veertiende plaats. In de loop van de race viel deze grote club rijders uit elkaar. Tessels kon zich met zijn stock-motor goed meten met de WK-rijders, ondanks dat hij wel zo’n 15 km/h tekort kwam op de rechte stukken ten opzichte van de WK-rijders. Tessels finishte de wedstrijd net buiten de punten als zestiende. Al met al een goed eerste raceweekend voor Tessels met de Yamaha R6 van SWPN.   

Tijd voor rust heeft Tessels niet. Zondagavond reist de 24-jarige coureur al door richting Frankrijk, waar komende week de 24H van Le Mans op het programma staat met RAC41. Vanaf woensdag wordt er getraind en de wedstrijd voor de WK Endurance start zaterdagmiddag om 15:00 uur. We houden jullie uiteraard in de komende week op de hoogte van de verrichtingen van Tessels door updates te plaatsen op de Facebookpagina van Wayne Tessels #77.

Wayne Tessels: ‘Het was een goed eerste race met SWPN. We konden met onze stock-motor meevechten voor WK-punten. Op de rechte stukken verloren we veel, maar dat kon ik lang in de bochten weer goedmaken. De motor is voor het stock-reglement erg goed opgebouwd door Ahnendorp Tuning en SWPN en daar gaan we in het IDM nog veel plezier aan beleven. We hebben een goed weekend gehad samen met het team en veel stappen gemaakt. Nu gaan we door naar Frankrijk voor de 24H van Le Mans. Dat evenement vergt een hele andere manier van rijden, omdat het dan meer gaat om op lange afstand constant te zijn. Ik kijk er naar uit om daar met RAC41 te vechten voor de winst in de Superstock klasse!’


Tessels kijkt uit naar WK Supersport uitdaging in Assen


Het is een drukke periode voor Wayne Tessels. Na een test met de Yamaha R6 van SWPN op Assen en met RAC41 voor de 24H van Le Mans, gaat Tessels komend weekend van start met een WK Supersport wildcard op het TT Circuit.

Wayne Tessels heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste tests in Spanje en Nederland met Yamaha R6 van SWPN. Tessels reed zaterdag 30 maart testmeters op TT Circuit Assen om de motor nog beter te leren kennen en te werken aan de basisafstelling voor zijn WK Supersport optreden komend weekend (12 t/m 14 april) op het Drentse circuit.

Na de test in Assen ging Tessels praktisch direct door na Le Mans waar een tweedaagse test met RAC41 voor de 24H van Le Mans op het programma stond. Het was nat en koud tijdens de test, maar Tessels en zijn collega’s legden wel de nodige trainingsmeters af. Het was voor Tessels wel even schakelen om over te stappen van de 600cc naar de 1000cc, maar dit ging hem uiteindelijk relatief makkelijk af en de snelheid zat er al snel in. Zaterdag 20 april gaat de 24H van Le Mans van start.

De WK Supersport wildcard in Assen is voor Tessels en SWPN een ideale gelegenheid om zich verder te prepareren op het IDM Supersport seizoen. Daarnaast kan de coureur uit Lopik zich laten zien voor het thuispubliek. Tessels gaat met de Yamaha R6 onder het IDM Superstock reglement de strijd aan tegen de World Supersport rijders, maar hij heeft er vertrouwen in dat hij op zijn thuiscircuit een goede race kan neerzetten. Vanaf vrijdag starten de trainingen en de wedstrijd gaat zondag om 12:15 uur van start in Assen.

Wayne Tessels: ‘Ondanks de mindere weersomstandigheden en baancondities, zijn we met een goed gevoel teruggekomen uit Le Mans. RAC41 is een goed georganiseerd team en we hebben snelle rijders, waardoor mee kunnen doen voor de winst in de Superstock klasse. Maar nu eerst met SWPN in de WK Supersport op Assen, een geweldig evenement waar ik erg naar uitkijk! Ik ben erg tevreden hoe de test met de Yamaha R6 verliep op Assen. Ondanks dat we met het Superstock reglement rijden, denk ik dat we een mooi resultaat neer kunnen zetten!’


Tessels krijgt WK Supersport wildcard voor Assen en voelt Yamaha R6 aan de tand

Wayne Tessels heeft tijdens vier testdagen in Spanje op een positieve manier kennisgemaakt met de Yamaha R6. Tessels trainde met SWPN respectievelijk twee dagen in Valencia en Barcelona. En er is meer goed nieuws, want Tessels heeft ook een wildcard gekregen voor de WK Supersport op het TT Circuit Assen!

Op Circuit Ricardo Tormo in Valencia maakte Wayne Tessels voor het eerst kennis met de Yamaha R6 van SWPN. Tessels had een voortvarende start en wist al snel op tempo te komen met deze voor hem nieuwe machine. In Valencia werd er veel waardevolle informatie verzameld. Vervolgens reisde het team door naar Barcelona om daar nog eens twee dagen te testen. Tessels had het goed naar zijn zin op dit gave circuit. Er werden serieuze stappen gemaakt met de afstelling en ook qua snelheid.  

Na afloop van de test was er meer goed nieuws voor Tessels, want de officiële bevestiging van de wildcard voor de WK Supersport op het TT Circuit Assen was binnengekomen. Dit mooie evenement zal plaatsvinden van 12 t/m 14 april. Om daar goed voorbereid aan de start te verschijnen gaat Tessels met SWPN aanstaande zaterdag testen op Assen.

Wayne Tessels: ‘De eerste indruk met de Yamaha R6 is goed en het is een motor waar je redelijk makkelijk opstapt. Het was ook de eerste test met SWPN en dat is erg goed bevallen. Het zijn professionele mensen die hard werken en dat past goed bij mij. Al met al was het hele goede test: we hebben goed weer gehad, het waren prachtige circuits en we hebben flinke stappen vooruit gemaakt. Zaterdag gaan we testen in Assen en het is natuurlijk super dat ik daar met wildcard mag starten in de WK Supersport!’


Wayne Tessels van start met SWPN in IDM Supersport

Wayne Tessels gaat in dit seizoen rijden voor SWPN Racing in het IDM Supersport 600 kampioenschap. De 24-jarige coureur gaat van start door het Yamaha Motor Europe branche Nederlander ondersteunde team op een Yamaha R6. Naast het IDM Supersport is het plan om in 2019 aan extra evenementen mee te doen door middel van een wildcard.

Onlangs maakte Wayne Tessels bekend dat hij op 20 en 21 april aan de start staat tijdens de 24H van Le Mans. Nu kan Tessels ook zijn plannen presenteren voor het kampioenschap waar hij een volledig seizoen aan gaat deelnemen. Na vorig jaar de Europese rondes van het WK Supersport te hebben gereden, zagen Tessels en zijn team geen goede mogelijkheid om dit jaar competitief aan de start te verschijnen in dit kampioenschap. Tessels heeft de ambitie om te strijden voor de topposities en heeft daarvoor dit seizoen alle middelen tot zijn beschikking nu hij van start gaat met een Yamaha R6 van SWPN in het Duitse IDM Supersport kampioenschap. Een sterke competitie met een mooie kalender van in totaal veertien wedstrijden.

SWPN is een goed georganiseerd Nederlands team dat al jaren sterk voor de dag komt in het IDM. Zo werd in 2016 de titel gepakt in de IDM Superstock klasse. Naast Tessels rijden dit jaar ook Ricardo Brink (IDM Superbike) en Melvin van der Voort (IDM Supersport 300) voor SWPN. Daarnaast wordt SWPN officieel ondersteund door Yamaha Motor Europe branche Nederland. Ook is het plan dat Tessels nog een aantal extra evenementen mee gaat pakken met een wildcard, daar verwacht het team binnenkort meer over bekend te kunnen maken.

Tessels en zijn team zijn er trots op dat alle sponsoren komend seizoen ook weer zullen ondersteunen en dat ChromeBurner als hoofdsponsor verbonden blijft aan de coureur. ChromeBurner, het bedrijf dat gespecialiseerd is in motorhelmen en motorkleding, gaat zelfs mee als teamsponsor naar SWPN. Binnenkort zal ChromeBurner hun nieuwe pand gaan betreden in Nieuwkuijk, waarop 16 maart de officiële opening plaats zal vinden. Tessels zal in maart ook zijn eerste meters gaan maken met de Yamaha R6 als onderdeel van een uitgebreide testcampagne met SWPN om zo optimaal aan het seizoen te kunnen beginnen.

Wayne Tessels: ‘Ik ben erg blij dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met SWPN om te gaan rijden in de IDM Supersport. Daarnaast wil ik ook alle sponsoren bedanken die ons zijn blijven steunen, daar ben ik erg trots op! Ik denk dat we dit seizoen met de steun van Yamaha Motor Europe branche Nederland een sterk pakket hebben om voor de topposities te kunnen gaan in het IDM. We hebben een mooie kalender met veertien races en daarnaast is het plan om nog een aantal wildcardoptredens mee te pakken. Ik kijk er erg naar uit om kennis te maken met de Yamaha R6!’

Kalender 2019 | IDM Supersport 600 *
17-19 mei | Lausitzring | Duitsland
6-9 juni | Oschersleben | Duitsland
21-23 juni | Zolder | België
26-28 juli | Schleiz | Duitsland
9-11 augustus | Most | Tsjechië
6-8 september | TT Circuit Assen | Nederland
27-29 september | Hockenheim | Duitsland
*Tijdens ieder evenement worden er twee races verreden


Wayne Tessels van start in 24H van Le Mans met RAC 41

De eerste plannen van Wayne Tessels voor het seizoen 2019 zijn bekend! Tessels gaat van start in de prestigieuze 24H van Le Mans met RAC 41, een team dat ondersteund wordt door Honda Frankrijk. Samen met teamgenoten Guillaume Antigua en Jan Halbich wil de coureur uit Lopik gaan voor een topresultaat in de Superstock klasse. Binnenkort worden de overige raceplannen van Tessels bekend gemaakt.

Wayne Tessels gaat voor de tweede keer in zijn carrière deelnemen aan de 24H van Le Mans, een wedstrijd dat onderdeel uitmaakt van de World Endurance kalender. Tijdens de eerste deelname van Tessels liet hij een goede indruk achter, ondanks dat finish niet werd gehaald vanwege een technisch mankement. Mede door dit optreden kreeg Tessels een aanbieding om in 2019 van start te gaan met RAC 41, een team dat uitkomt in de Superstock klasse. Het Franse team wordt ondersteund door Honda Frankrijk. Tessels vormt een team met twee sterke coureurs; de Fransman Guillaume Antigua en de Tsjech Jan Halbich. Het RAC 41 team zal gaan rijden met een Honda CBR 1000RR.  

De 24H van Le Mans wordt verreden op zaterdag 20 en zondag 21 april. Op korte termijn zal Tessels zijn overige plannen presteren voor het seizoen 2019.

Wayne Tessels: ‘Ik erg blij met de uitnodiging van RAC 41 om van start te gaan in de 24H van Le Mans. Het is een competitief team dat ondersteund wordt door Honda Frankrijk en ik heb twee sterke teamgenoten. Ik heb in het verleden al tegen Guillaume (Antigua) en Jan (Halbich) gereden in andere kampioenschappen zoals in de World Supersport, EK Superstock en het IDM. In 2017 heb ik al eens mogen ruiken aan de 24H van Le Mans en ik denk dat we met dit team mee kunnen doen voor de prijzen.’

‘We gaan komend jaar niet alleen de 24H van Le Mans rijden. Binnenkort verwacht ik de plannen te presteren over het kampioenschap waar wij vast in gaan rijden. Momenteel zit ik midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben hard aan het trainen onder andere bij Fitfactorij, maar daarnaast zit ik ook veel op de mountainbike en ben ik aan het hardlopen. Ik kijk erg uit om binnenkort weer op motor te stappen en aan een mooi fris seizoen te kunnen beginnen!’


Tessels net buiten de punten na goed weekend in Magny Cours

Wayne Tessels liet een sterke indruk achter tijdens de World Supersport trainingen in Magny Cours. Tessels had het tempo om te vechten voor de punten en de coureur uit Lopik kon in de race ook aanhaken bij het gevecht voor de vijftiende plaats. Helaas miste Tessels wat acceleratie om in de aanval te kunnen gaan en finishte hij als negentiende in de laatste race van het seizoen.

Wayne Tessels had zijn goede vorm uit Portimão duidelijk meegenomen naar Magny Cours, want vanaf de eerste training wist de coureur uit Lopik goede tijden te noteren, ondanks dat hij nog niet eerdere met deze Supersport motor op het Franse circuit had gereden. Tessels wist de eerste trainingsdag af te sluiten met een nette veertiende tijd en de afstand naar de top-tien was klein. De coureur van het ChromeBurner Wayne’s Racing Team wist het goede gevoel vast te houden in de derde vrije training en Superpole van zaterdag. De rondetijden waren constant en snel, maar het lukte niet om die ene ultieme ronde eruit te persen in de kwalificatie.

Tessels moest zondagmiddag vanaf plaats achttien beginnen aan de laatste race van het seizoen. Tessels had een goede start, maar kwam vervolgens in de derde bocht wat in het gedrang te zitten. De Kawasaki-rijder reed in de beginfase in achttiende positie en haakte aan bij het gevecht voor het laatste punt. Tessels miste in de tweede sector wat acceleratie uit de langzame hoeken, waardoor hij iedere ronde een gat moest dichtrijden in het andere deel van de baan. Dit lukte wel, maar Tessels had niet genoeg over om in de aanval te gaan en finishte de laatste race van het seizoen in negentiende positie.

Wayne Tessels: ‘Ik ben zeer tevreden over hoe de trainingen zijn verlopen. We waren erg constant en de snelheid zat er goed in. Het lukte niet om één uitschieter te rijden in de Superpole, dat is iets waar we volgend jaar nog aan moeten werken. In de wedstrijd had ik een goed vrij goede start, maar kwam in de derde bocht wat in het gedrang te zetten. Daarna had ik de aansluiting met de groep voor het laatste punt, maar miste wat acceleratie in de tweede sector om in de aanval te kunnen gaan. We hebben een goed weekend gehad, alleen was ik liever met een iets beter resultaat naar huis gegaan. Ik wil het team, de sponsoren en alle mensen die mij op wat manier dan ook steunen bedanken voor dit seizoen!


Tessels wil seizoen goed afsluiten in Magny Cours

Aanstaande zondag staat alweer de laatste race van het seizoen op het programma voor het ChromeBurner Wayne’s Racing Team. Wayne Tessels zal in actie komen in de World Supersport op Magny Cours. Het doel na het goede weekend in Portimão is om WK-punten te scoren op het Franse circuit.

Wayne Tessels en het ChromeBurner Wayne’s Racing Team hebben een goed gevoel overgehouden aan het sterke raceweekend op Portimão, dat helaas vanwege technische problemen niet beloond kon worden met punten in de wedstrijd. Wel was het zeer positief om te zien dat er vooruitgang is geboekt in de zomer en dat Tessels constant verder van voren zat.

Aanstaand weekend (28 t/m 30 september) is het laatste raceweekend voor Tessels in de World Supersport, aangezien hij enkel aan de Europese rondes van het kampioenschap deelneemt. Het doel voor Tessels is duidelijk; hij wil het seizoen goed afsluiten en met WK-punten huiswaarts keren. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk om vanaf de eerste vrije training er goed bij te zitten, om zo toe te kunnen werken naar een goed resultaat in de wedstrijd.

Wayne Tessels: ‘We hebben een mooi weekend gehad in Portimão en goede progressie geboekt, maar het was ontzettend jammer dat we dit niet om konden zetten naar een resultaat in de race. We gaan nu alweer naar de laatste evenement van het seizoen. Magny Cours is niet mijn meest favoriete baan, maar het is wel ontzettend gaaf om er te rijden met zoveel publiek op de tribunes. Er komen ook nog aantal sponsoren naar Frankrijk, wat een extra stimulans voor ons is om een goed resultaat neer te zetten. We gaan er vanaf vrijdag weer vol tegenaan en ons doel is om met WK-punten het seizoen af te sluiten.’

De World Supersport wedstrijd start zondagmiddag om 13:45 uur.


Tessels wordt niet beloond voor sterk weekend

Wayne Tessels was goed onderweg tijdens de World Supersport trainingen in Portugal, waarbij hij liet zien het tempo te hebben om dik in de punten te kunnen finishen. Helaas zorgden technische problemen ervoor dat Tessels niet kon finishen in de race op Portimão. Het goede tempo geeft Tessels wel vertrouwen voor de laatste race van het seizoen op Magny Cours.

Na een goede test een aantal weken geleden op Portimão begon het ChromeBurner Wayne’s Racing Team vrijdagmorgen goed voorbereid aan de eerste vrije training. Het tempo zat er gelijk al goed in en Wayne Tessels wist zijn rondetijden constant beetje bij beetje verder aan te scherpen. De eerste trainingsdag werd afgesloten met een zeventiende tijd in de World Supersport klasse. De derde vrije training op zaterdagmorgen was een sterke sessie van Tessels, waarbij hij zijn tijd met vier tienden wist te verbeteren. De coureur uit Lopik zette de vijftiende tijd en het verschil naar de top-tien was slechts twee tienden.

Ook in de Superpole kwalificatie kon Tessels een constant en hoog tempo aan de dag leggen, alleen die ene perfecte ronde kwam er niet uit. Tessels kwalificeerde zich als achttiende voor de wedstrijd en was in alle trainingen het snelste de FIM Europe Supersport Cup.  In de openingsfase van de race wist Tessels naar de zestiende positie te rijden. De Kawasaki-rijder haakte in deze fase aan bij een grote groep met rijders die vochten voor de top-tien posities. In het tweede deel van de wedstrijd begon de motor Tessels vermogen te verliezen, waardoor hij in de slotfase niets anders kon doen dan de pitstraat opzoeken. Erg zuur om op deze manier het goede weekend te moeten beëindigen.

Wayne Tessels: ‘We hebben in de trainingen laten zien dat we een goed en constant tempo hadden. We stonden er in alle sessies gewoon goed bij en ik keek er erg naar uit om in de race te vechten voor de punten. Na een goede start begon de motor vermogen te verliezen. Heel zuur om een goed weekend op deze manier te beëindigen. Ik wil het team, Leon Bovee en de sponsoren bedanken. Op Magny Cours gaan we er weer voor!’

Eind deze maand (28 t/m 30 september) staat het laatste World Supersport evenement van het seizoen op de kalender voor het ChromeBurner Wayne’s Racing Team. Deze wedstrijd wordt verreden op Magny Cours in Frankrijk.


Tessels goed voorbereid aan de start in Portimão

Het CromeBurner Wayne’s Racing Team maakt zich op voor het tweede deel van het World Supersport seizoen. Aanstaand weekend rijdt Wayne Tessels op Portimão, een circuit waar de coureur uit Lopik onlangs een goed test heeft afgelegd om zo goed voorbereid te kunnen beginnen aan de eerste training in Portugal.

Wayne Tessels en het ChromeBurner Wayne’s Racing Team reizen deze week af naar Portugal voor hun zevende race van het seizoen in het World Supersport kampioenschap. Na een lange zomerstop van ruim twee maanden is het dan ook weer de hoogste tijd om te gaan racen. Tessels en zijn team waren onlangs met veel andere WK-rijders aan het testen op Portimão. Het Portugese circuit is voorzien van een nieuwe asfaltlaat, waardoor het zeer nuttig was om te kijken hoeveel grip de baan zou bieden. Tijdens de tweedaagse test wist de 24-jarige coureur een goed gevoel op te bouwen, de afstelling van de motor te verbeteren en snelle rondetijden te klokken. Tessels kan zo dus goed voorbereid beginnen aan het raceweekend.

Wayne Tessels: ‘Portimão is een circuit waar ik erg graag kom. De tweedaagse test is goed verlopen. Het was ook belangrijk er te zijn, omdat bijna alle WK-teams aan het testen waren. Het nieuwe asfalt bleek iets minder grip te geven dan we hadden verwacht. Ook kon ik merken tijdens de test dat mijn rijstijl aan het veranderen is op de Kawasaki ZX-6R, iets wat positief is. Tijdens de tweede dag kon ik mijn tijd flink verbeteren en we stonden er ook goed bij ten opzichte van de concurrentie. Alle teams hebben hard gewerkt in de zomerstop en is het prettig om tijdens de test te merken dat we stappen hebben gezet. Ik ga daarom ook met een goed gevoel beginnen aan het raceweekend en ik hoop daar de stijgende lijn te kunnen doortrekken.’

Vrijdag 14 september beginnen de trainingen in Portugal en de World Supersport wedstrijd start zondag 16 september om 13:45 uur plaatselijke tijd. (14:45 NL tijd)


Tessels klaar voor tweede seizoenshelft na leerzame zomerstop

Wayne Tessels heeft in de lange zomerstop van de World Supersport zeker niet stilgezeten. Tessels werkte met een Kawasaki Ninja 400 onder andere aan zijn bochtensnelheid en de coureur uit Lopik kende een goed weekend in de OW Cup op Oschersleben. Nu is de focus op de start van de tweede seizoenshelft met een test en raceweekend in Portimão.

De laatste wedstrijd van de World Supersport van Wayne Tessels dateert van 8 juli. Vervolgens brak er een lange zomerstop van ruim twee maanden aan, tevens een goed moment om de eerste zes races met het team te evalueren. Eén van de dingen die verbetert kon worden was de bochtensnelheid van Tessels. De Supersport motor vergt een andere manier van rijden dan de Superstock 1000 machine en het klinkt makkelijker dan het is om dit even aan te passen.

Om de bochtensnelheid te verbeteren werd er door Kawasaki Nederland en Arie Molenaar Motor een Kawasaki Ninja 400 ter beschikking gesteld. Tessels trainde onder ander op het TT Circuit Assen en Pottendijk in Emmen. Daarnaast werd er ook getraind met de Supermotard en deed de 24-jarige coureur mee aan een Flat Track wedstrijd, waar Tessels een derde plaats wist te scoren.

Het OW Cup evenement in Oschersleben was een mooie gelegenheid voor Tessels om zijn trainingservaringen in de praktijk te brengen op de Kawasaki ZX-6R. Het was goed om te zien dat de manier van rijden anders was geworden en Tessels noteerde op een zo goed als standaard motor snelle rondetijden. In de ingekorte eerste wedstrijd werd Tessels na een slechte start nog tweede en was hij op weg naar de eerste plaats. In de tweede manche jaagde de Kawasaki-rijder op de eerste plek, totdat hij een klein technisch probleem kreeg en de pitstraat moest opzoeken.

Nu gaat de volledige focus op de tweede helft van het World Supersport seizoen. In het weekend van 14 t/m 16 september wordt er geracet op Portimão. Om maximaal voorbereid aan de start te verschijnen gaat het ChromeBurner Wayne’s Racing Team aankomende week twee dagen testen op het Portugese circuit.

Wayne Tessels: ‘Ik kan wel zeggen dat we een goede en nuttige zomerstop hebben gehad. Na de race in Misano hebben we een goed evaluatie gehad met het team en daar zijn een aantal verbeterpunten uit naar voren gekomen. Ik heb hard gewerkt aan mijn bochtensnelheid en mijn manier van rijden. Het was fijn om te merken dat er verbetering zichtbaar was in Oschersleben. Ik kijk dan ook erg uit naar het laatste deel van het World Supersport seizoen, om zo met het team op een sterke manier het jaar af te sluiten!’

Fotograaf: Henk Mannes


Tessels sluit eerste seizoenshelft met dubbele gevoelens af

Wayne Tessels heeft met dubbele gevoelens de World Supersport race in Misano afgesloten. Gedurende het weekend wist Tessels met het ChromeBurner Wayne’s Racing Team stappen voorwaarts te maken. Na een goed begin van de race, zorgen problemen met de acceleratie er helaas voor dat Tessels niet verder kon komen dan een twintigste plaats.

Wayne Tessels begon vrijdagmorgen onder zeer warme temperaturen aan de eerste vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor zijn zesde World Supersport weekend van het seizoen. In de eerste training liep Tessels nog tegen wat problemen aan met de afstelling en hij was na afloop dan ook niet tevreden over zijn positie. Voor de tweede training deed het ChromeBurner Wayne’s Racing Team een aantal aanpassingen, wat goed bleek uit te pakken. Tessels kreeg alleen niet de kans om dit een volledige sessie te testen, omdat het al vrij snel begon te regenen.

Het gevoel was wel goed in de ronden die de Kawasaki-coureur kon rijden en daarom werd er zaterdag met vertrouwen begonnen aan de kwalificatiedag. Er werd dan ook vooruitgang geboekt qua tijd. Echter waren er wat moeilijkheden met de acceleratie van de motor, wat het lastig maakte om een echte grote stap voorwaarts te maken. Tessels kwalificeerde zich als negentwintigste voor de wedstrijd in Misano, waarbij er ook een aantal snelle Italiaanse gastrijders aan de start stonden.

Tessels wist in de warm-up zijn tijd uit de kwalificatie nog iets aan te scherpen en in de race had de 24-jarige coureur een goede start, waarbij hij meerdere plaatsen wist te winnen. Wel merkte de Kawasaki-rijder al snel dat de problemen met de acceleratie niet volledig verholpen waren. Ondanks dat, wist Tessels in het eerste deel van de wedstrijd verder op te schuiven en kwam vervolgens met Nacho Calero in gevecht voor de twintigste positie. De Spanjaard kwam halverwege de race kort achter de Nederlander ten val, waardoor Tessels vervolgens zijn Kawasaki naar de twintigste plaats in de einduitslag stuurde.

Wayne Tessels: ‘We wisten gedurende de trainingen iedere keer onze tijd weer iets te verbeteren, wat positief was. Het was wel jammer dat we problemen hadden in de kwalificatie en de race met de acceleratie van de motor. In de race had ik wel een goede start en wist in het eerste deel van de race plaatsen te winnen. Daarna heb ik ook wel een mooi gevecht gehad met Calero, maar er zat niet meer in dan de twintigste plaats. Daar zijn we niet tevreden over en we gaan dan ook voor betere resulaten na de zomerstop!’

Voor de World Supersport is er nu een lange zomerstop van twee maanden. Van 14 t/m 16 september wordt het seizoen hervat op het circuit van Portimão in Portugal.


ChromeBurner Wayne’s Racing Team reist met vertrouwen af naar Misano

Wayne Tessels en zijn ChromeBurner Wayne’s Racing Team zijn zich aan het opmaken voor de zesde race van het seizoen, die aanstaand weekend wordt verreden op het circuit van Misano. In de afgelopen weken heeft Tessels goed getraind en gewerkt aan verbeterpunten, waardoor er met vertrouwen wordt afgereisd naar Italië.

Wayne Tessels heeft er nu vijf races opzitten in het World Supersport kampioenschap. Zo reed ChromeBurner Wayne’s Racing Team rijder al op Aragon, Assen, Imola, Donington Park en Brno. Komend weekend (6 t/m 8 juli) rijdt Tessels met zijn Kawasaki ZX-6R op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Een prachtig circuit in de buurt van de badplaats Rimini. Na een aantal goede trainingen in de afgelopen weken is de coureur uit Lopik er klaar voor om van de laatste race voor de zomerstop een succes te maken.

Wayne Tessels: ‘We hebben een paar weken rust gehad in het WK en deze periode hebben we gebruikt om te trainen met onder andere een Kawasaki Ninja 400. We hebben voornamelijk gewerkt aan de bochtensnelheid, om zo beter voorbereid te zijn op de rest van het seizoen. Dit verliep goed en kijk ik er dan ook naar uit om weer op mijn Kawasaki ZX-6R te stappen. Misano is een mooi circuit. We gaan er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten in de laatste race voor de zomerstop.’

Vrijdag staan zoals gebruikelijk de vrije trainingen op het programma. De Superpole kwalificatie begint zaterdagmiddag om 14.00uur en de wedstrijd start zondagmorgen om 11:30uur in Misano.


Tessels toont zijn potentie in Brno

Wayne Tessels begon sterk aan het World Supersport evenement in Brno en stond er tijdens de vrije trainingen goed bij. Helaas had Tessels in de kwalificatie geen goed gevoel met zijn voorband, waardoor hij te ver van achteren moest starten om in de race aan te kunnen haken voor de strijd om de punten. In de wedstrijd was het tempo beter en finishte de 24-jarige coureur in twintigste positie. 

Wayne Tessels begon positief aan de eerste vrije training op het circuit van Brno in Tsjechië. De Kawasaki-rijder wist al snel een goed tempo te vinden en sloot de eerste sessie af met een dertiende tijd. Tessels maakte in de tweede vrije training een kleine schuiver, maar wist vervolgens al snel zijn tijd weer te verbeteren. De negentiende positie gaf niet het juiste beeld van het gevoel van het team over deze dag. In de derde vrije training wist Tessels nog weer iets van zijn tijd af te knabbelen. Helaas kon de ChromeBurner Wayne’s Racing Team coureur dit niet doortrekken in de Superpole. Tessels worstelde met de voorband en kon niet de lijnen rijden in de bochten, die hij in de voorgaande trainingen wel kon pakken. De vijfentwintigste tijd na de kwalificatie was dan ook een teleurstelling.

De race begon goed voor Tessels. In de eerste ronden wist de coureur uit Lopik meteen al een aantal rijders te passeren en kwam dan ook al snel de top-twintig binnen. Doordat Tessels wat verder op de grid moest starten, mistte hij de aansluiting met de groep die vocht voor de punten. Tessels voerde daarachter rond de achttiende plaats een stevige strijd met een aantal rijders. Halverwege de race raakte de Kawasaki-rijder een paar keer bijna de voorkant kwijt en het lukte niet om in de laatste ronden het tempo vast te houden. Na achttien ronden kwam Tessels als twintigste over de eindstreep in Tsjechië.

Wayne Tessels: ‘Na een goede vrijdag, was het erg balen dat de kwalificatie zo is verlopen. Mijn start was goed, maar als je zover achterop de grid staat kom je vaak in het gedrang terecht. Dat bleek ook wel, maar ik wist daarna wel rijders te passeren en verloor niet veel op de puntenposities. Helaas was dit groepje al gevormd en zat ik daarachter. Halverwege de race raakte ik de voorkant een paar keer kwijt en daarna ben ik in gevecht geweest met een aantal rijders. Over het resultaat zijn we niet tevreden, maar we hebben wel een stap voorwaarts kunnen maken in de race. We gaan hard werken om ons in Misano verder te verbeteren.’

De zesde ronde van de World Supersport wordt van 6 t/m 8 juli verreden op het circuit van Misano in Italië.


Tessels vindt niet het juiste gevoel en wordt twintigste op Donington Park

Het is Wayne Tessels helaas niet gelukt om een goed resultaat neer te zetten in de World Supersport op Donington Park. De coureur van ChromeBurner Wayne’s Racing Team worstelde om een goed gevoel te vinden met zijn motor en het lukte hem niet om dit tijdens het weekend om te buigen. In de race kwam Tessels als twintigste over de eindstreep.

De trainingsdagen voorafgaand aan de World Supersport wedstrijd op Donington Park verliepen anders dan gehoopt. De eerste vrije training verliep wel uitstekend, op een natte baan wist Wayne Tessels een nette tiende tijd op de klokken te zetten. De tweede vrije training werd verreden op een opdrogende baan. Helaas kreeg de 24-jarige coureur al vrij vroeg in de sessie te maken met motorproblemen, waardoor er maar weinig ronden gereden konden worden.

Zaterdagmorgen in de derde vrije training was dus de eerste sessie dat Tessels meters kon maken op een volledig droge baan. Voor de kwalificatie werd er besloten om wat zaken aan de afstelling aan te passen, maar het bleek een verkeerde richting te zijn. Met veel moeite kon Tessels er nog een veertiende tijd uitpersen in Superpole 1, wat betekende dat hij zich als vierentwintigste kwalificeerde voor de wedstrijd.

Voor de racedag werd er hard gewerkt om het gevoel met de Kawasaki ZX-6R te verbeteren, maar helaas zonder resultaat. In de beginfase van de race wist Tessels nog wel een aantal posities te winnen en kwam de top-twintig binnen. Gedurende de race vocht hij met een drietal andere rijders voor de achttiende positie. Tessels werd uiteindelijk twintigste, een positie waar hij en zijn team zeker niet tevreden over zijn. Over twee weken (8 t/m 10 juni) krijgt Tessels een nieuwe kans, want dan wordt er gereden in de World Supersport op het circuit van Brno in Tsjechië.

Wayne Tessels: ‘Dit is niet het resultaat waarvoor we naar Donington zijn gekomen. Eigenlijk liep het alleen in de eerste training goed op de natte baan en daarna verliep het teleurstellend. We hadden diverse problemen en het lukte mij niet om het goede gevoel te vinden. We liepen tegen bepaalde grenzen aan en het lukte niet om daar doorheen te breken. Ik wil het team bedanken voor hun werk en inzet. We moeten leren van dit weekend en het over twee weken in Brno beter doen.’


Zwaar weekend voor Wayne Tessels in Imola

De derde race van het seizoen werd een pittig weekend voor Wayne Tessels. De Kawasaki-rijder had het in het verleden al vaker lastig op het circuit van Imola en kende in deze editie opnieuw ups en downs. Tessels begon goed aan de race, maar zakte later terug en kwam als eenentwintigste over de finish.

Afgelopen weekend was de vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap het circuit van Imola in Italië. Aangezien Wayne Tessels enkel de Europese rondes rijdt, was het zijn derde race van het seizoen. Het uitdagende circuit van Imola was in de voorgaande jaren vaker een lastige baan voor Tessels. Na de positieve race in Assen begon het ChromeBurner Wayne’s Racing Team met een goed gevoel aan de vrije trainingen. Er werden gedurende de sessies wel stapjes gemaakt, maar de puzzelstukjes voor een snelle ronde vielen niet in elkaar. Over zijn Superpole was Tessels niet tevreden en hij kwalificeerde zich als vierentwintigste voor de wedstrijd.

De warm-up voorafgaand aan de race was een positieve sessie voor Tessels, waarin hij zijn tijd van de kwalificatie wist te verbeteren. In de race lukte het helaas niet om deze lijn voort te zetten. Het begin van de race zag het er goed uit en wist Tessels plaatsen te winnen. De 24-jarige coureur lag halverwege de race in zeventiende positie en leek uitzicht te hebben op punten. Tessels gaf na afloop aan dat hij te geforceerd aan het rijden was. Hierdoor kreeg hij last van opgepompte onderarmen en kon hij zijn tempo niet vasthouden. Tessels verloor plaatsen en kwam als eenentwintigste over de eindstreep.

Wayne Tessels: ‘Uiteraard ben ik teleurgesteld over het weekend. Het circuit van Imola is vaker een lastige baan voor mij geweest, maar deze keer had er zeker meer ingezeten. Ik kwam bij de start wat in het gedrang te zitten, maar wist vervolgens aan te sluiten bij een groepje en kon deze eerst ook goed volgen. Ik was zelf te geforceerd aan het rijden en verloor later in de race plaatsen. Ik moet het team een compliment geven, want zij hebben goed werk verricht en de motor was ook gewoon goed. We hopen over twee weken sterker terug te komen in Donington!’

De volgende ronde van de World Supersport is over twee weken (25 t/m 27 mei) op Donington Park.


WK-punten voor Tessels na positief weekend in Assen

Wayne Tessels heeft in Assen zijn eerste drie WK-punten van het seizoen gepakt. Na een positief weekend met een constant stijgende lijn finishte de Kawasaki-coureur op een dertiende plaats in de World Supersport. Tessels werd met deze uitslag tweede in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels begon vrijdagmorgen met een positieve eerste sessie tijdens zijn thuisweekend op het TT Circuit Assen. Er was zeker nog ruimte voor verbetering en de eerste stappen werden al gezet in de tweede vrije training, maar zaterdagmorgen wist de ChromeBurner Wayne’s Racing Team coureur echt naar voren te komen. Op zijn verjaardag klokte Tessels voor de eerste keer een tijd in de 1’39 op Assen en was veertiende in de derde vrije training. Tijdens de Superpole kwalificatie kon de rijder uit Lopik constanter deze 1’39 tijden rijden. Tessels kwalificeerde zich als achttiende, maar de verschillen met de rijders voor hem waren erg klein.

Tessels startte zondagmorgen vanaf de zesde startrij aan de race in Assen die verreden werd onder prachtige weersomstandigheden. De 24-jarige coureur wist de stijgende lijn uit de trainingen door te trekken en vond aansluiting bij een groep rijders die knokten voor de tiende positie. Tessels wist zich in de groep naar voren te werken, maar hij maakte halverwege de race een foutje in de Haarbocht en verloor een aantal plaatsen. In de slotfase wist hij nog weer wat terrein goed te maken en als dertiende over de finish te komen. Tessels pakte daarmee drie WK-punten in zijn thuiswedstrijd en werd tweede in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels: ‘We kunnen terugkijken op een goed weekend in Assen, zeker als je ziet welke stappen wij gemaakt hebben vanaf de eerste training. Het was goed om in de race te vechten in de groep voor de tiende plaats en de rondetijden waren goed. Ik kwam ook naar voren in de groep, maar maakte een foutje waardoor ik iets terugviel. Het was onze tweede race in de World Supersport en eigenlijk de eerste waar het technisch goed verliep. We mogen tevreden zijn met deze drie WK-punten. Het gevoel is goed en we hopen deze lijn te kunnen doortrekken in de volgende wedstrijden.’


Ongelukkig openingsweekend voor Wayne Tessels in Aragon

Het seizoen van Wayne Tessels in de World Supersport is ongelukkig begonnen op Motorland Aragon. Tijdens de vrijdagsessies waren er de nodige technische problemen. In de wedstrijd werd een stap voorwaarts gemaakt, maar vanwege een defecte koppeling zat er in het tweede deel van de race niet meer in dan een tweeëntwintigste positie.

Afgelopen weekend reed het ChromeBurner Wayne’s Racing Team de eerste race van het seizoen op Motorland Aragon. Wayne Tessels komt uit in de FIM Europe Supersport Cup binnen de World Supersport klasse. Tijdens de vrijdagtrainingen kreeg het team te maken met diverse uitdagingen, omdat er technische problemen waren aan de Kawasaki ZX-6R. Tijdens de kwalificatie probeerde Tessels het om te buigen, maar het was lastig om in dit sterke veld grote stappen voorwaarts te maken. Tessels kwalificeerde zich als vijfentwintigste voor de wedstrijd.

In de race wist Tessels een stap voorwaarts te maken en het gevoel met de motor was duidelijk een stuk beter. In de openingsfase van de race wist de 23-jarige coureur meerder plaatsen te winnen en kwam in achttiende positie te rijden. Tevens vocht Tessels in een grote groep rijders voor het laatste punt. Helaas kreeg Tessels in het tweede deel van de race problemen met de koppeling, waardoor terugschakelen nagenoeg onmogelijk was. Tessels kwam als tweeëntwintigste over de finish en werd daarmee vierde in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels: ‘Dit was niet de start van het seizoen waar wij op gehoopt hadden. In de race hebben we wel een stap kunnen maken en dat is positief voor de komende races. Helaas kregen we in het tweede deel van de wedstrijd een probleem met de koppeling, waardoor ik in de laatste ronde zelf nog buiten de baan kwam. Laten we hopen dat we nu ons portie pech voor dit jaar gehad hebben. We gaan ons nu opmaken voor de thuisrace en daar gaan we volgende week vol goede moed aan beginnen!’

Volgende weekend (20 t/m 22 april) is de thuisrace ChromeBurner Wayne’s Racing Team op het TT Circuit Assen. Hopelijk tot volgende week!


Wayne Tessels klaar voor seizoensopener na test in Assen

Het Chromeburner Wayne’s Racing Team heeft zaterdag 31 maart een bruikbare testdag gehad op het TT Circuit Assen. Er werd veel informatie verzameld en Tessels kon verder werken aan zijn rijstijl op de Kawasaki ZX-6R. Het team kijkt nu uit naar de eerste echte krachtmeting tijdens het eerste raceweekend op Motorland Aragon.

Het was ruim drie jaar geleden dat Wayne Tessels voor het laatst met een Supersport motor op het TT Circuit Assen had gereden. Van te voren waren de weersvoorspellingen niet goed. Dit bleek uiteindelijk zeer mee te vallen en zo kon Tessels bruikbare meters rijden tijdens de goed georganiseerde dag van de KNMV. In de middag reed Tessels twee volledige sessies met zijn Kawasaki ZX-6R. Hij werkte aan zijn rijstijl en verder werden er stappen gemaakt qua afstelling in de laatste test voorafgaand aan het raceseizoen.

Wayne Tessels: ‘Het was wel weer even wennen om met een Supersport op Assen te rijden, nadat ik hier drie jaar veel met een 1000cc motor heb gereden. Het was een goede test en ik wil de KNMV bedanken voor deze dag. We zijn klaar voor Aragon en ik kijk er erg naar uit. De tests zijn goed verlopen, maar tijdens een raceweekend weten we pas echt waar we staan.’

Deze eerste krachtmeting zal plaatsvinden van 13 t/m 15 april op Motorland Aragon in Spanje. Tessels zal dan met zijn Chromeburner Wayne’s Racing Team van start gaan in de FIM Europe Supersport Cup, een kampioenschap die rijdt binnen het World Supersport. Een week later staat al de tweede race op de kalender. Niet zomaar een evenement, want dan is onze thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen.


Waardevolle test voor Wayne Tessels in Misano

Het Chromeburner Wayne’s Racing Team heeft afgelopen weekend een geslaagde driedaagse test gehad op het circuit van Misano. Wayne Tessels kwam voor het eerst in actie met Kawasaki ZX-6R, waarmee hij komend seizoen uitkomt in de FIM European Supersport Cup. Tijdens de test werden er veel waardevolle meters afgelegd.

De test op het circuit van Misano aan de kust van Rimini was een belangrijke graadmeter om verschillende redenen voor het Chromeburner Wayne’s Racing Team. Ten eerste kon Wayne Tessels voor de eerste keer zijn Kawasaki ZX-6R aan de tand voelen waarmee hij komend seizoen in actie komt tijdens de Europese World Supersport races. Tijdens de vorige tests in Almeria en Cartagena reed de coureur uit Lopik met een ander Kawasaki motorblok.

Daarnaast is het Misano World Circuit Marco Simoncelli een circuit waar komend seizoen een race wordt verreden en daardoor konden Tessels en zijn team hier belangrijke informatie verzamelen voor de afstelling. Op de eerste testdag was de baan droog, waardoor er volop gebruik gemaakt kon worden van de rijtijd. Zaterdag kon er in de middag op een droge baan worden gereden, maar zondag was het circuit tijdens alle sessies nat. Ook geen groot nadeel, want zo kon Tessels voor de eerste maal zijn Kawasaki besturen in deze omstandigheden.

Het team kon met Tessels werken aan de afstelling en in combinatie met de rijstijl van de 23-jarige coureur. Tessels maakt dit jaar overstap van de 1000cc naar de 600cc motorfiets, wat nogal wat aanpassingen vergt qua rijstijl. Al met al werden er veel waardevolle meters gemaakt en vertrok het team goed gestemd zondagavond terug naar Nederland. De volgende test voor het Chromeburner Wayne’s Racing Team staat gepland op zaterdag 31 maart op het TT Circuit Assen.

Wayne Tessels: ‘Het was een hele goede test, ook omdat ik op een circuit reed waar we dit seizoen gaan racen. We konden voor de eerste keer testen met het nieuwe motorblok en dat voelde erg goed. We hebben veel meters gemaakt en het was erg gaaf om met deze Kawasaki ZX-6R te rijden. We kunnen zeker nog stappen maken om mijn rijstijl en chassis beter op elkaar af te stemmen, maar we hebben veel geleerd in Misano. Ik kijk nu al uit naar de test in Assen!’


ChromeBurner Motorgear hoofdsponsor van Wayne's Racing Team

Met ingang van het komende raceseizoen is ChromeBurner Motorgear de hoofdsponsor van Wayne’s Racing Team. Met een tweejarige overeenkomst is er een stabiele basis gelegd voor de toekomst. Door deze samenwerking gaat het team nu verder als ChromeBurner Wayne’s Racing Team tijdens de Europese rondes van het World Supersport kampioenschap.

ChromeBurner Motorgear is een internationale retailer van motorkleding en helmen die gevestigd is in Waalwijk. De kersverse hoofdsponsor wil via deze weg zijn naamsbekendheid onder een breed publiek verhogen in binnen- en buitenland. Voor Wayne’s Racing Team is de samenwerking met dit internationale en dynamische bedrijf een ideaal scenario, waarbij de doelstellingen voor ChromeBurner en Wayne’s Racing Team perfect op elkaar aansluiten.

Afgelopen seizoen was ChromeBurner al een persoonlijke sponsor van de coureur uit Lopik. Doordat Wayne Tessels met zijn eigen raceteam terug is in de paddock werden er gesprekken gestart om de samenwerking met ChromeBurner verder uit te breiden en te versterken. Het Kawasaki-team van Tessels is dan ook ontzettend trots met deze overeenkomst. Met de komst van de hoofdsponsor kan het team tevens de kleurstelling voor het seizoen 2018 presteren.

Wayne Tessels: “We zijn als team ontzettend blij om dit nieuws te kunnen delen. Komend jaar zijn we terug met ons eigen team en om dan direct een ambitieus en snelgroeiend bedrijf als ChromeBurner als hoofdsponsor te hebben past perfect in onze toekomstvisie. Daarnaast ben ik ook trots om onze kleurstelling voor het seizoen te presenteren. We zien als team een mooie toekomst tegemoet met onze trouwe groep sponsoren! Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen.”

Nicky Verkuijlen: "Toen Wayne bij ons kwam met zijn plannen voor 2018 en 2019 waren wij meteen enthousiast. Na twee jaar actief te zijn geweest als sponsor van Wayne, zijn wij extreem trots om dat nu naar een hoger plan te tillen en als hoofdsponsor op zijn ZX-6R te staan! Zijn ambitie en mentaliteit passen bij hoe wij als bedrijf werken en wij ondersteunen hem graag om zijn doelstellingen de komende twee jaar te behalen. We weten wat Wayne kan met een 600 en kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de start van het seizoen in Aragón!"


Positieve eerste Supersport test voor Wayne Tessels

Kort nadat bekend was gemaakt dat Wayne Tessels komend seizoen uitkomt in de European Supersport klasse, is het team gaan testen in Almería. Na een goede start op de eerste dag werd de progressie doorgetrokken en kon het team het Zuid Spaanse circuit met een glimlach verlaten.

Na enkele weken hard werken om de motor klaar te maken, was het dan zover; de eerste Supersport test. De eerste dag stond vooral in het teken van de motor leren kennen, de juiste zitpositie zoeken en wennen aan het andere motorkarakter. Na een aantal sessies wist Wayne een goed tempo te rijden en de motor beter te begrijpen.

Tijdens de tweede testdag werd er gewerkt aan de afstelling en het verbeteren van de rijstijl van Wayne. Na enkele jaren op een 1000cc gereden te hebben was het van belang dit aan te passen om goede tijden te kunnen rijden. Halverwege de dag wist Wayne zijn tijd van de eerste dag al ruim te verbeteren. Het team heeft zich verder vooral gefocust om de Kawasaki ZX-6R naar Wayne's hand te zetten om zo verder te kunnen verbeteren.

Door flinke regenval op de derde testdag, duurde het enige tijd voordat er die dag actie op de baan was. Rond lunchtijd werden de eerste meters gemaakt. Onder mindere omstandigheden werd de beste tijd verder aangescherpt voordat de dag vroegtijdig gestopt werd door meer regen. De eerste test is hiermee erg positief geweest met een goede leercurve.

Wayne: "Ten eerste ben ik ontzettend trots op mijn team, er is door iedereen ontzettend hard gewerkt de afgelopen weken om deze eerste test mogelijk te maken. Het was natuurlijk afwachten hoe snel ik me thuis zou voelen op de ZX-6R. Op de eerste dag zijn we direct goed gestart. Wat vooral belangrijk is, is dat we de progressie door hebben kunnen trekken waarbij we tijdens de laatste dag onder mindere omstandigheden toch de snelste tijd konden rijden. Het was uiteraard een overwogen keuze om komend seizoen uit te komen in de Supersport klasse, maar zo'n goede eerste test geeft dan toch de bevestiging.

We zijn momenteel druk bezig met de verdere voorbereidingen voor komend seizoen en zullen binnenkort de volgende test gaan doen om optimaal voorbereid te zijn."


Wayne Tessels is klaar voor een nieuwe uitdaging!

Wayne Tessels komt in 2018 uit in de European Supersport klasse. Dit zal gebeuren met zijn eigen team; Wayne's Racing Team. Het team zet de samenwerking met Kawasaki voort en zal uitkomen op de ZX-6R.

Na succesvolle jaren op de 600cc motoren, met als hoogtepunt een 2de plek in het EK Superstock600 kampioenschap, heeft Wayne in 2015 de overstap naar de 1000cc gemaakt. Door diverse ontwikkelingen binnen het WorldSBK kampioenschap heeft het team gekozen om aan de start te staan in het European Supersport kampioenschap. Mede door het technisch reglement in de Supersport verwacht het team competitief te zijn op de Kawasaki ZX-6R. Dit zal gebeuren met een eigen team waardoor Wayne's Racing Team terug komt in de paddock!

Wayne: "Ik ben ontzettend trots op mijn team, sponsoren en partners dat we het droomscenario realiteit kunnen laten worden. Het is een nieuwe uitdaging voor ons als team, maar gezien de resultaten uit het verleden, de nieuwe ervaringen en kennis ben ik ervan overtuigd dat we mooie dingen kunnen laten zien. Als European Supersport rijder staan we aan de start van alle Europese WK Supersport races. Hierdoor kan ik laten zien wat ik waard ben in dit sterke kampioenschap.

Voor mij is het een nieuwe stap, maar gezien de groep mensen die me hierin ondersteunen zie ik het nieuwe avontuur met veel vertrouwen tegemoet! Ik ben ongelooflijk dankbaar naar het team en mijn sponsoren die dit mogelijk maken voor mij."

Dankzij de steun van alle sponsoren en technische partners is het team erg trots deze stap te kunnen maken met de Kawasaki ZX-6R. De komende maanden staan in het teken van testen met de nieuwe motor waarop de wedstrijden vanaf april verreden gaan worden.


Uitdagend weekend voor Wayne Tessels in Magny-Cours

Dit weekend heeft Wayne in Frankrijk de achtste wedstrijd van het Superstock1000 kampioenschap gereden. Na een erg goede training onder natte omstandigheden was het in de kwalificatie en wedstrijd op de droge baan moeilijker en finishte Wayne na een stevig gevecht op de 18de plaats.

Vrijdags werden de trainingen verreden onder erg mooie omstandigheden. Wayne was direct op snelheid en stond dicht bij de top 10 in de eerste training. Na wat kleine aanpassingen wist hij zijn tijd in de tweede vrije training aan te scherpen. Met name op de warmere baan was het moeilijk om het vermogen van de sterke Kawasaki om te kunnen zetten in acceleratie.

Zo mooi als het zaterdag was, zo slecht was het weer op zaterdag ochtend. Wayne werd hier echter niet door gehinderd en wist een 6de tijd te rijden op de natte baan met een nette en opbouwende training. Het nadeel was echter dat hierdoor minder informatie in het droog verzameld kon worden. Tijdens de kwalificatie werd de 20ste tijd gezet na een zeer constante stint. De nieuwe achterband bracht echter een marginale verbetering in tijd doordat deze niet omgezet kon worden in een betere acceleratie.

In de race kwam Wayne slecht van zijn plek en moest een aantal plekken inleveren. Vanaf de 23ste plek werd de weg naar voren ingezet. Na een constante reeks ronden wist hij de concurrentie in te halen en kwam op de 18de plek te rijden. De gat naar de coureurs voor hem was in de eerste ronden gemaakt. De race werd dan ook gefinisht op deze plek.

Wayne: "De wedstrijd was helaas vanaf het begin lastig doordat ik een slechte start maakte en terug zakte naar de 23ste plek. Dankzij een constant tempo kon ik de aansluiting met de groep voor me vinden en de rijders inhalen. Het is jammer dat we het weekend problemen in de acceleratie hadden op de droge baan. Op het natte asfalt was het daarentegen een stukje makkelijker en wist ik een 6de tijd te rijden. We moeten proberen voor Jerez te verbeteren om daar nog een mooie resultaat te rijden."


Stabiel weekend voor Wayne Tessels in Duitsland

Na de zomerstop is het EK Superstock1000 kampioenschap verder gegaan op de Lausitzring in Duitsland. Tijdens dit weekend is er progressie geboekt en is de stijgende lijn gevonden. Na een penalty in de kwalificatie moest Wayne vanaf de laatste plek starten en wist zich naar de 18de plek te strijden.

Op vrijdag werden er tijdens de vrije trainingen gewerkt aan het gevoel op de motor. Hierin werden stapjes gemaakt en werden de tijden steeds sneller. Onder prima omstandigheden werden de trainingen afgewerkt. Er werd hard gewerkt om meer tractie te zoeken zodat de acceleratie uit de bochten zou verbeteren.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag werden gestage stappen gemaakt en wist Wayne zijn tijd verder te verbeteren. Helaas kreeg hij een penalty omdat hij op een snellere rijder wachtte en hierbij te langzaam had gereden. Door deze straf moest Wayne op zondag vanaf de 27ste plek starten. Het belangrijkste was echter dat er weer stappen vooruit werden gemaakt en er geen technische mankementen waren. Zondags werden er tijdens de warm-up een aantal dingen geprobeerd. Dit zorgde voor opnieuw een verbetering van 0,4 seconden. Een mooie stap die vertrouwen gaf voor de wedstrijd.

De wedstrijd ging van start onder goed omstandigheden. Vanaf de laatste plaats wist Wayne een goede start te maken en kon direct een paar plekken winnen. Vervolgens pushte hij hard om het gaatje naar de groep voor hem dicht te rijden. Uiteindelijk kwam Wayne als 18de over de finish.

Wayne: "Ik ben blij dat we dit weekend vrij stabiel doorgekomen zijn. Na alle tegenslagen was dit goed voor ons allen. Helaas heb ik tijdens de kwalificatie de penalty gekregen waardoor de race extra moeilijk werd, maar uiteindelijk heb ik me naar voren kunnen rijden. Dit zijn nog niet de uitslagen waar ik blij van word, maar het is weer een stap de juiste richting op. Ik kijk dan ook uit naar de volgende race in Portimao."


Informatie aanvragen

Ik wil meer informatie over het pakket:

Stuur ons een bericht en binnen een werkdag heb je antwoord.