Tessels net buiten de punten na goed weekend in Magny Cours

Wayne Tessels liet een sterke indruk achter tijdens de World Supersport trainingen in Magny Cours. Tessels had het tempo om te vechten voor de punten en de coureur uit Lopik kon in de race ook aanhaken bij het gevecht voor de vijftiende plaats. Helaas miste Tessels wat acceleratie om in de aanval te kunnen gaan en finishte hij als negentiende in de laatste race van het seizoen.

Wayne Tessels had zijn goede vorm uit Portimão duidelijk meegenomen naar Magny Cours, want vanaf de eerste training wist de coureur uit Lopik goede tijden te noteren, ondanks dat hij nog niet eerdere met deze Supersport motor op het Franse circuit had gereden. Tessels wist de eerste trainingsdag af te sluiten met een nette veertiende tijd en de afstand naar de top-tien was klein. De coureur van het ChromeBurner Wayne’s Racing Team wist het goede gevoel vast te houden in de derde vrije training en Superpole van zaterdag. De rondetijden waren constant en snel, maar het lukte niet om die ene ultieme ronde eruit te persen in de kwalificatie.

Tessels moest zondagmiddag vanaf plaats achttien beginnen aan de laatste race van het seizoen. Tessels had een goede start, maar kwam vervolgens in de derde bocht wat in het gedrang te zitten. De Kawasaki-rijder reed in de beginfase in achttiende positie en haakte aan bij het gevecht voor het laatste punt. Tessels miste in de tweede sector wat acceleratie uit de langzame hoeken, waardoor hij iedere ronde een gat moest dichtrijden in het andere deel van de baan. Dit lukte wel, maar Tessels had niet genoeg over om in de aanval te gaan en finishte de laatste race van het seizoen in negentiende positie.

Wayne Tessels: ‘Ik ben zeer tevreden over hoe de trainingen zijn verlopen. We waren erg constant en de snelheid zat er goed in. Het lukte niet om één uitschieter te rijden in de Superpole, dat is iets waar we volgend jaar nog aan moeten werken. In de wedstrijd had ik een goed vrij goede start, maar kwam in de derde bocht wat in het gedrang te zetten. Daarna had ik de aansluiting met de groep voor het laatste punt, maar miste wat acceleratie in de tweede sector om in de aanval te kunnen gaan. We hebben een goed weekend gehad, alleen was ik liever met een iets beter resultaat naar huis gegaan. Ik wil het team, de sponsoren en alle mensen die mij op wat manier dan ook steunen bedanken voor dit seizoen!


Tessels wil seizoen goed afsluiten in Magny Cours

Aanstaande zondag staat alweer de laatste race van het seizoen op het programma voor het ChromeBurner Wayne’s Racing Team. Wayne Tessels zal in actie komen in de World Supersport op Magny Cours. Het doel na het goede weekend in Portimão is om WK-punten te scoren op het Franse circuit.

Wayne Tessels en het ChromeBurner Wayne’s Racing Team hebben een goed gevoel overgehouden aan het sterke raceweekend op Portimão, dat helaas vanwege technische problemen niet beloond kon worden met punten in de wedstrijd. Wel was het zeer positief om te zien dat er vooruitgang is geboekt in de zomer en dat Tessels constant verder van voren zat.

Aanstaand weekend (28 t/m 30 september) is het laatste raceweekend voor Tessels in de World Supersport, aangezien hij enkel aan de Europese rondes van het kampioenschap deelneemt. Het doel voor Tessels is duidelijk; hij wil het seizoen goed afsluiten en met WK-punten huiswaarts keren. Om dit te kunnen bereiken is het belangrijk om vanaf de eerste vrije training er goed bij te zitten, om zo toe te kunnen werken naar een goed resultaat in de wedstrijd.

Wayne Tessels: ‘We hebben een mooi weekend gehad in Portimão en goede progressie geboekt, maar het was ontzettend jammer dat we dit niet om konden zetten naar een resultaat in de race. We gaan nu alweer naar de laatste evenement van het seizoen. Magny Cours is niet mijn meest favoriete baan, maar het is wel ontzettend gaaf om er te rijden met zoveel publiek op de tribunes. Er komen ook nog aantal sponsoren naar Frankrijk, wat een extra stimulans voor ons is om een goed resultaat neer te zetten. We gaan er vanaf vrijdag weer vol tegenaan en ons doel is om met WK-punten het seizoen af te sluiten.’

De World Supersport wedstrijd start zondagmiddag om 13:45 uur.


Tessels wordt niet beloond voor sterk weekend

Wayne Tessels was goed onderweg tijdens de World Supersport trainingen in Portugal, waarbij hij liet zien het tempo te hebben om dik in de punten te kunnen finishen. Helaas zorgden technische problemen ervoor dat Tessels niet kon finishen in de race op Portimão. Het goede tempo geeft Tessels wel vertrouwen voor de laatste race van het seizoen op Magny Cours.

Na een goede test een aantal weken geleden op Portimão begon het ChromeBurner Wayne’s Racing Team vrijdagmorgen goed voorbereid aan de eerste vrije training. Het tempo zat er gelijk al goed in en Wayne Tessels wist zijn rondetijden constant beetje bij beetje verder aan te scherpen. De eerste trainingsdag werd afgesloten met een zeventiende tijd in de World Supersport klasse. De derde vrije training op zaterdagmorgen was een sterke sessie van Tessels, waarbij hij zijn tijd met vier tienden wist te verbeteren. De coureur uit Lopik zette de vijftiende tijd en het verschil naar de top-tien was slechts twee tienden.

Ook in de Superpole kwalificatie kon Tessels een constant en hoog tempo aan de dag leggen, alleen die ene perfecte ronde kwam er niet uit. Tessels kwalificeerde zich als achttiende voor de wedstrijd en was in alle trainingen het snelste de FIM Europe Supersport Cup.  In de openingsfase van de race wist Tessels naar de zestiende positie te rijden. De Kawasaki-rijder haakte in deze fase aan bij een grote groep met rijders die vochten voor de top-tien posities. In het tweede deel van de wedstrijd begon de motor Tessels vermogen te verliezen, waardoor hij in de slotfase niets anders kon doen dan de pitstraat opzoeken. Erg zuur om op deze manier het goede weekend te moeten beëindigen.

Wayne Tessels: ‘We hebben in de trainingen laten zien dat we een goed en constant tempo hadden. We stonden er in alle sessies gewoon goed bij en ik keek er erg naar uit om in de race te vechten voor de punten. Na een goede start begon de motor vermogen te verliezen. Heel zuur om een goed weekend op deze manier te beëindigen. Ik wil het team, Leon Bovee en de sponsoren bedanken. Op Magny Cours gaan we er weer voor!’

Eind deze maand (28 t/m 30 september) staat het laatste World Supersport evenement van het seizoen op de kalender voor het ChromeBurner Wayne’s Racing Team. Deze wedstrijd wordt verreden op Magny Cours in Frankrijk.


Tessels goed voorbereid aan de start in Portimão

Het CromeBurner Wayne’s Racing Team maakt zich op voor het tweede deel van het World Supersport seizoen. Aanstaand weekend rijdt Wayne Tessels op Portimão, een circuit waar de coureur uit Lopik onlangs een goed test heeft afgelegd om zo goed voorbereid te kunnen beginnen aan de eerste training in Portugal.

Wayne Tessels en het ChromeBurner Wayne’s Racing Team reizen deze week af naar Portugal voor hun zevende race van het seizoen in het World Supersport kampioenschap. Na een lange zomerstop van ruim twee maanden is het dan ook weer de hoogste tijd om te gaan racen. Tessels en zijn team waren onlangs met veel andere WK-rijders aan het testen op Portimão. Het Portugese circuit is voorzien van een nieuwe asfaltlaat, waardoor het zeer nuttig was om te kijken hoeveel grip de baan zou bieden. Tijdens de tweedaagse test wist de 24-jarige coureur een goed gevoel op te bouwen, de afstelling van de motor te verbeteren en snelle rondetijden te klokken. Tessels kan zo dus goed voorbereid beginnen aan het raceweekend.

Wayne Tessels: ‘Portimão is een circuit waar ik erg graag kom. De tweedaagse test is goed verlopen. Het was ook belangrijk er te zijn, omdat bijna alle WK-teams aan het testen waren. Het nieuwe asfalt bleek iets minder grip te geven dan we hadden verwacht. Ook kon ik merken tijdens de test dat mijn rijstijl aan het veranderen is op de Kawasaki ZX-6R, iets wat positief is. Tijdens de tweede dag kon ik mijn tijd flink verbeteren en we stonden er ook goed bij ten opzichte van de concurrentie. Alle teams hebben hard gewerkt in de zomerstop en is het prettig om tijdens de test te merken dat we stappen hebben gezet. Ik ga daarom ook met een goed gevoel beginnen aan het raceweekend en ik hoop daar de stijgende lijn te kunnen doortrekken.’

Vrijdag 14 september beginnen de trainingen in Portugal en de World Supersport wedstrijd start zondag 16 september om 13:45 uur plaatselijke tijd. (14:45 NL tijd)


Tessels klaar voor tweede seizoenshelft na leerzame zomerstop

Wayne Tessels heeft in de lange zomerstop van de World Supersport zeker niet stilgezeten. Tessels werkte met een Kawasaki Ninja 400 onder andere aan zijn bochtensnelheid en de coureur uit Lopik kende een goed weekend in de OW Cup op Oschersleben. Nu is de focus op de start van de tweede seizoenshelft met een test en raceweekend in Portimão.

De laatste wedstrijd van de World Supersport van Wayne Tessels dateert van 8 juli. Vervolgens brak er een lange zomerstop van ruim twee maanden aan, tevens een goed moment om de eerste zes races met het team te evalueren. Eén van de dingen die verbetert kon worden was de bochtensnelheid van Tessels. De Supersport motor vergt een andere manier van rijden dan de Superstock 1000 machine en het klinkt makkelijker dan het is om dit even aan te passen.

Om de bochtensnelheid te verbeteren werd er door Kawasaki Nederland en Arie Molenaar Motor een Kawasaki Ninja 400 ter beschikking gesteld. Tessels trainde onder ander op het TT Circuit Assen en Pottendijk in Emmen. Daarnaast werd er ook getraind met de Supermotard en deed de 24-jarige coureur mee aan een Flat Track wedstrijd, waar Tessels een derde plaats wist te scoren.

Het OW Cup evenement in Oschersleben was een mooie gelegenheid voor Tessels om zijn trainingservaringen in de praktijk te brengen op de Kawasaki ZX-6R. Het was goed om te zien dat de manier van rijden anders was geworden en Tessels noteerde op een zo goed als standaard motor snelle rondetijden. In de ingekorte eerste wedstrijd werd Tessels na een slechte start nog tweede en was hij op weg naar de eerste plaats. In de tweede manche jaagde de Kawasaki-rijder op de eerste plek, totdat hij een klein technisch probleem kreeg en de pitstraat moest opzoeken.

Nu gaat de volledige focus op de tweede helft van het World Supersport seizoen. In het weekend van 14 t/m 16 september wordt er geracet op Portimão. Om maximaal voorbereid aan de start te verschijnen gaat het ChromeBurner Wayne’s Racing Team aankomende week twee dagen testen op het Portugese circuit.

Wayne Tessels: ‘Ik kan wel zeggen dat we een goede en nuttige zomerstop hebben gehad. Na de race in Misano hebben we een goed evaluatie gehad met het team en daar zijn een aantal verbeterpunten uit naar voren gekomen. Ik heb hard gewerkt aan mijn bochtensnelheid en mijn manier van rijden. Het was fijn om te merken dat er verbetering zichtbaar was in Oschersleben. Ik kijk dan ook erg uit naar het laatste deel van het World Supersport seizoen, om zo met het team op een sterke manier het jaar af te sluiten!’

Fotograaf: Henk Mannes


Tessels sluit eerste seizoenshelft met dubbele gevoelens af

Wayne Tessels heeft met dubbele gevoelens de World Supersport race in Misano afgesloten. Gedurende het weekend wist Tessels met het ChromeBurner Wayne’s Racing Team stappen voorwaarts te maken. Na een goed begin van de race, zorgen problemen met de acceleratie er helaas voor dat Tessels niet verder kon komen dan een twintigste plaats.

Wayne Tessels begon vrijdagmorgen onder zeer warme temperaturen aan de eerste vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli voor zijn zesde World Supersport weekend van het seizoen. In de eerste training liep Tessels nog tegen wat problemen aan met de afstelling en hij was na afloop dan ook niet tevreden over zijn positie. Voor de tweede training deed het ChromeBurner Wayne’s Racing Team een aantal aanpassingen, wat goed bleek uit te pakken. Tessels kreeg alleen niet de kans om dit een volledige sessie te testen, omdat het al vrij snel begon te regenen.

Het gevoel was wel goed in de ronden die de Kawasaki-coureur kon rijden en daarom werd er zaterdag met vertrouwen begonnen aan de kwalificatiedag. Er werd dan ook vooruitgang geboekt qua tijd. Echter waren er wat moeilijkheden met de acceleratie van de motor, wat het lastig maakte om een echte grote stap voorwaarts te maken. Tessels kwalificeerde zich als negentwintigste voor de wedstrijd in Misano, waarbij er ook een aantal snelle Italiaanse gastrijders aan de start stonden.

Tessels wist in de warm-up zijn tijd uit de kwalificatie nog iets aan te scherpen en in de race had de 24-jarige coureur een goede start, waarbij hij meerdere plaatsen wist te winnen. Wel merkte de Kawasaki-rijder al snel dat de problemen met de acceleratie niet volledig verholpen waren. Ondanks dat, wist Tessels in het eerste deel van de wedstrijd verder op te schuiven en kwam vervolgens met Nacho Calero in gevecht voor de twintigste positie. De Spanjaard kwam halverwege de race kort achter de Nederlander ten val, waardoor Tessels vervolgens zijn Kawasaki naar de twintigste plaats in de einduitslag stuurde.

Wayne Tessels: ‘We wisten gedurende de trainingen iedere keer onze tijd weer iets te verbeteren, wat positief was. Het was wel jammer dat we problemen hadden in de kwalificatie en de race met de acceleratie van de motor. In de race had ik wel een goede start en wist in het eerste deel van de race plaatsen te winnen. Daarna heb ik ook wel een mooi gevecht gehad met Calero, maar er zat niet meer in dan de twintigste plaats. Daar zijn we niet tevreden over en we gaan dan ook voor betere resulaten na de zomerstop!’

Voor de World Supersport is er nu een lange zomerstop van twee maanden. Van 14 t/m 16 september wordt het seizoen hervat op het circuit van Portimão in Portugal.


ChromeBurner Wayne’s Racing Team reist met vertrouwen af naar Misano

Wayne Tessels en zijn ChromeBurner Wayne’s Racing Team zijn zich aan het opmaken voor de zesde race van het seizoen, die aanstaand weekend wordt verreden op het circuit van Misano. In de afgelopen weken heeft Tessels goed getraind en gewerkt aan verbeterpunten, waardoor er met vertrouwen wordt afgereisd naar Italië.

Wayne Tessels heeft er nu vijf races opzitten in het World Supersport kampioenschap. Zo reed ChromeBurner Wayne’s Racing Team rijder al op Aragon, Assen, Imola, Donington Park en Brno. Komend weekend (6 t/m 8 juli) rijdt Tessels met zijn Kawasaki ZX-6R op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Een prachtig circuit in de buurt van de badplaats Rimini. Na een aantal goede trainingen in de afgelopen weken is de coureur uit Lopik er klaar voor om van de laatste race voor de zomerstop een succes te maken.

Wayne Tessels: ‘We hebben een paar weken rust gehad in het WK en deze periode hebben we gebruikt om te trainen met onder andere een Kawasaki Ninja 400. We hebben voornamelijk gewerkt aan de bochtensnelheid, om zo beter voorbereid te zijn op de rest van het seizoen. Dit verliep goed en kijk ik er dan ook naar uit om weer op mijn Kawasaki ZX-6R te stappen. Misano is een mooi circuit. We gaan er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten in de laatste race voor de zomerstop.’

Vrijdag staan zoals gebruikelijk de vrije trainingen op het programma. De Superpole kwalificatie begint zaterdagmiddag om 14.00uur en de wedstrijd start zondagmorgen om 11:30uur in Misano.


Tessels toont zijn potentie in Brno

Wayne Tessels begon sterk aan het World Supersport evenement in Brno en stond er tijdens de vrije trainingen goed bij. Helaas had Tessels in de kwalificatie geen goed gevoel met zijn voorband, waardoor hij te ver van achteren moest starten om in de race aan te kunnen haken voor de strijd om de punten. In de wedstrijd was het tempo beter en finishte de 24-jarige coureur in twintigste positie. 

Wayne Tessels begon positief aan de eerste vrije training op het circuit van Brno in Tsjechië. De Kawasaki-rijder wist al snel een goed tempo te vinden en sloot de eerste sessie af met een dertiende tijd. Tessels maakte in de tweede vrije training een kleine schuiver, maar wist vervolgens al snel zijn tijd weer te verbeteren. De negentiende positie gaf niet het juiste beeld van het gevoel van het team over deze dag. In de derde vrije training wist Tessels nog weer iets van zijn tijd af te knabbelen. Helaas kon de ChromeBurner Wayne’s Racing Team coureur dit niet doortrekken in de Superpole. Tessels worstelde met de voorband en kon niet de lijnen rijden in de bochten, die hij in de voorgaande trainingen wel kon pakken. De vijfentwintigste tijd na de kwalificatie was dan ook een teleurstelling.

De race begon goed voor Tessels. In de eerste ronden wist de coureur uit Lopik meteen al een aantal rijders te passeren en kwam dan ook al snel de top-twintig binnen. Doordat Tessels wat verder op de grid moest starten, mistte hij de aansluiting met de groep die vocht voor de punten. Tessels voerde daarachter rond de achttiende plaats een stevige strijd met een aantal rijders. Halverwege de race raakte de Kawasaki-rijder een paar keer bijna de voorkant kwijt en het lukte niet om in de laatste ronden het tempo vast te houden. Na achttien ronden kwam Tessels als twintigste over de eindstreep in Tsjechië.

Wayne Tessels: ‘Na een goede vrijdag, was het erg balen dat de kwalificatie zo is verlopen. Mijn start was goed, maar als je zover achterop de grid staat kom je vaak in het gedrang terecht. Dat bleek ook wel, maar ik wist daarna wel rijders te passeren en verloor niet veel op de puntenposities. Helaas was dit groepje al gevormd en zat ik daarachter. Halverwege de race raakte ik de voorkant een paar keer kwijt en daarna ben ik in gevecht geweest met een aantal rijders. Over het resultaat zijn we niet tevreden, maar we hebben wel een stap voorwaarts kunnen maken in de race. We gaan hard werken om ons in Misano verder te verbeteren.’

De zesde ronde van de World Supersport wordt van 6 t/m 8 juli verreden op het circuit van Misano in Italië.


Tessels vindt niet het juiste gevoel en wordt twintigste op Donington Park

Het is Wayne Tessels helaas niet gelukt om een goed resultaat neer te zetten in de World Supersport op Donington Park. De coureur van ChromeBurner Wayne’s Racing Team worstelde om een goed gevoel te vinden met zijn motor en het lukte hem niet om dit tijdens het weekend om te buigen. In de race kwam Tessels als twintigste over de eindstreep.

De trainingsdagen voorafgaand aan de World Supersport wedstrijd op Donington Park verliepen anders dan gehoopt. De eerste vrije training verliep wel uitstekend, op een natte baan wist Wayne Tessels een nette tiende tijd op de klokken te zetten. De tweede vrije training werd verreden op een opdrogende baan. Helaas kreeg de 24-jarige coureur al vrij vroeg in de sessie te maken met motorproblemen, waardoor er maar weinig ronden gereden konden worden.

Zaterdagmorgen in de derde vrije training was dus de eerste sessie dat Tessels meters kon maken op een volledig droge baan. Voor de kwalificatie werd er besloten om wat zaken aan de afstelling aan te passen, maar het bleek een verkeerde richting te zijn. Met veel moeite kon Tessels er nog een veertiende tijd uitpersen in Superpole 1, wat betekende dat hij zich als vierentwintigste kwalificeerde voor de wedstrijd.

Voor de racedag werd er hard gewerkt om het gevoel met de Kawasaki ZX-6R te verbeteren, maar helaas zonder resultaat. In de beginfase van de race wist Tessels nog wel een aantal posities te winnen en kwam de top-twintig binnen. Gedurende de race vocht hij met een drietal andere rijders voor de achttiende positie. Tessels werd uiteindelijk twintigste, een positie waar hij en zijn team zeker niet tevreden over zijn. Over twee weken (8 t/m 10 juni) krijgt Tessels een nieuwe kans, want dan wordt er gereden in de World Supersport op het circuit van Brno in Tsjechië.

Wayne Tessels: ‘Dit is niet het resultaat waarvoor we naar Donington zijn gekomen. Eigenlijk liep het alleen in de eerste training goed op de natte baan en daarna verliep het teleurstellend. We hadden diverse problemen en het lukte mij niet om het goede gevoel te vinden. We liepen tegen bepaalde grenzen aan en het lukte niet om daar doorheen te breken. Ik wil het team bedanken voor hun werk en inzet. We moeten leren van dit weekend en het over twee weken in Brno beter doen.’


Zwaar weekend voor Wayne Tessels in Imola

De derde race van het seizoen werd een pittig weekend voor Wayne Tessels. De Kawasaki-rijder had het in het verleden al vaker lastig op het circuit van Imola en kende in deze editie opnieuw ups en downs. Tessels begon goed aan de race, maar zakte later terug en kwam als eenentwintigste over de finish.

Afgelopen weekend was de vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap het circuit van Imola in Italië. Aangezien Wayne Tessels enkel de Europese rondes rijdt, was het zijn derde race van het seizoen. Het uitdagende circuit van Imola was in de voorgaande jaren vaker een lastige baan voor Tessels. Na de positieve race in Assen begon het ChromeBurner Wayne’s Racing Team met een goed gevoel aan de vrije trainingen. Er werden gedurende de sessies wel stapjes gemaakt, maar de puzzelstukjes voor een snelle ronde vielen niet in elkaar. Over zijn Superpole was Tessels niet tevreden en hij kwalificeerde zich als vierentwintigste voor de wedstrijd.

De warm-up voorafgaand aan de race was een positieve sessie voor Tessels, waarin hij zijn tijd van de kwalificatie wist te verbeteren. In de race lukte het helaas niet om deze lijn voort te zetten. Het begin van de race zag het er goed uit en wist Tessels plaatsen te winnen. De 24-jarige coureur lag halverwege de race in zeventiende positie en leek uitzicht te hebben op punten. Tessels gaf na afloop aan dat hij te geforceerd aan het rijden was. Hierdoor kreeg hij last van opgepompte onderarmen en kon hij zijn tempo niet vasthouden. Tessels verloor plaatsen en kwam als eenentwintigste over de eindstreep.

Wayne Tessels: ‘Uiteraard ben ik teleurgesteld over het weekend. Het circuit van Imola is vaker een lastige baan voor mij geweest, maar deze keer had er zeker meer ingezeten. Ik kwam bij de start wat in het gedrang te zitten, maar wist vervolgens aan te sluiten bij een groepje en kon deze eerst ook goed volgen. Ik was zelf te geforceerd aan het rijden en verloor later in de race plaatsen. Ik moet het team een compliment geven, want zij hebben goed werk verricht en de motor was ook gewoon goed. We hopen over twee weken sterker terug te komen in Donington!’

De volgende ronde van de World Supersport is over twee weken (25 t/m 27 mei) op Donington Park.


WK-punten voor Tessels na positief weekend in Assen

Wayne Tessels heeft in Assen zijn eerste drie WK-punten van het seizoen gepakt. Na een positief weekend met een constant stijgende lijn finishte de Kawasaki-coureur op een dertiende plaats in de World Supersport. Tessels werd met deze uitslag tweede in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels begon vrijdagmorgen met een positieve eerste sessie tijdens zijn thuisweekend op het TT Circuit Assen. Er was zeker nog ruimte voor verbetering en de eerste stappen werden al gezet in de tweede vrije training, maar zaterdagmorgen wist de ChromeBurner Wayne’s Racing Team coureur echt naar voren te komen. Op zijn verjaardag klokte Tessels voor de eerste keer een tijd in de 1’39 op Assen en was veertiende in de derde vrije training. Tijdens de Superpole kwalificatie kon de rijder uit Lopik constanter deze 1’39 tijden rijden. Tessels kwalificeerde zich als achttiende, maar de verschillen met de rijders voor hem waren erg klein.

Tessels startte zondagmorgen vanaf de zesde startrij aan de race in Assen die verreden werd onder prachtige weersomstandigheden. De 24-jarige coureur wist de stijgende lijn uit de trainingen door te trekken en vond aansluiting bij een groep rijders die knokten voor de tiende positie. Tessels wist zich in de groep naar voren te werken, maar hij maakte halverwege de race een foutje in de Haarbocht en verloor een aantal plaatsen. In de slotfase wist hij nog weer wat terrein goed te maken en als dertiende over de finish te komen. Tessels pakte daarmee drie WK-punten in zijn thuiswedstrijd en werd tweede in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels: ‘We kunnen terugkijken op een goed weekend in Assen, zeker als je ziet welke stappen wij gemaakt hebben vanaf de eerste training. Het was goed om in de race te vechten in de groep voor de tiende plaats en de rondetijden waren goed. Ik kwam ook naar voren in de groep, maar maakte een foutje waardoor ik iets terugviel. Het was onze tweede race in de World Supersport en eigenlijk de eerste waar het technisch goed verliep. We mogen tevreden zijn met deze drie WK-punten. Het gevoel is goed en we hopen deze lijn te kunnen doortrekken in de volgende wedstrijden.’


Ongelukkig openingsweekend voor Wayne Tessels in Aragon

Het seizoen van Wayne Tessels in de World Supersport is ongelukkig begonnen op Motorland Aragon. Tijdens de vrijdagsessies waren er de nodige technische problemen. In de wedstrijd werd een stap voorwaarts gemaakt, maar vanwege een defecte koppeling zat er in het tweede deel van de race niet meer in dan een tweeëntwintigste positie.

Afgelopen weekend reed het ChromeBurner Wayne’s Racing Team de eerste race van het seizoen op Motorland Aragon. Wayne Tessels komt uit in de FIM Europe Supersport Cup binnen de World Supersport klasse. Tijdens de vrijdagtrainingen kreeg het team te maken met diverse uitdagingen, omdat er technische problemen waren aan de Kawasaki ZX-6R. Tijdens de kwalificatie probeerde Tessels het om te buigen, maar het was lastig om in dit sterke veld grote stappen voorwaarts te maken. Tessels kwalificeerde zich als vijfentwintigste voor de wedstrijd.

In de race wist Tessels een stap voorwaarts te maken en het gevoel met de motor was duidelijk een stuk beter. In de openingsfase van de race wist de 23-jarige coureur meerder plaatsen te winnen en kwam in achttiende positie te rijden. Tevens vocht Tessels in een grote groep rijders voor het laatste punt. Helaas kreeg Tessels in het tweede deel van de race problemen met de koppeling, waardoor terugschakelen nagenoeg onmogelijk was. Tessels kwam als tweeëntwintigste over de finish en werd daarmee vierde in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels: ‘Dit was niet de start van het seizoen waar wij op gehoopt hadden. In de race hebben we wel een stap kunnen maken en dat is positief voor de komende races. Helaas kregen we in het tweede deel van de wedstrijd een probleem met de koppeling, waardoor ik in de laatste ronde zelf nog buiten de baan kwam. Laten we hopen dat we nu ons portie pech voor dit jaar gehad hebben. We gaan ons nu opmaken voor de thuisrace en daar gaan we volgende week vol goede moed aan beginnen!’

Volgende weekend (20 t/m 22 april) is de thuisrace ChromeBurner Wayne’s Racing Team op het TT Circuit Assen. Hopelijk tot volgende week!


Wayne Tessels klaar voor seizoensopener na test in Assen

Het Chromeburner Wayne’s Racing Team heeft zaterdag 31 maart een bruikbare testdag gehad op het TT Circuit Assen. Er werd veel informatie verzameld en Tessels kon verder werken aan zijn rijstijl op de Kawasaki ZX-6R. Het team kijkt nu uit naar de eerste echte krachtmeting tijdens het eerste raceweekend op Motorland Aragon.

Het was ruim drie jaar geleden dat Wayne Tessels voor het laatst met een Supersport motor op het TT Circuit Assen had gereden. Van te voren waren de weersvoorspellingen niet goed. Dit bleek uiteindelijk zeer mee te vallen en zo kon Tessels bruikbare meters rijden tijdens de goed georganiseerde dag van de KNMV. In de middag reed Tessels twee volledige sessies met zijn Kawasaki ZX-6R. Hij werkte aan zijn rijstijl en verder werden er stappen gemaakt qua afstelling in de laatste test voorafgaand aan het raceseizoen.

Wayne Tessels: ‘Het was wel weer even wennen om met een Supersport op Assen te rijden, nadat ik hier drie jaar veel met een 1000cc motor heb gereden. Het was een goede test en ik wil de KNMV bedanken voor deze dag. We zijn klaar voor Aragon en ik kijk er erg naar uit. De tests zijn goed verlopen, maar tijdens een raceweekend weten we pas echt waar we staan.’

Deze eerste krachtmeting zal plaatsvinden van 13 t/m 15 april op Motorland Aragon in Spanje. Tessels zal dan met zijn Chromeburner Wayne’s Racing Team van start gaan in de FIM Europe Supersport Cup, een kampioenschap die rijdt binnen het World Supersport. Een week later staat al de tweede race op de kalender. Niet zomaar een evenement, want dan is onze thuiswedstrijd op het TT Circuit Assen.


Waardevolle test voor Wayne Tessels in Misano

Het Chromeburner Wayne’s Racing Team heeft afgelopen weekend een geslaagde driedaagse test gehad op het circuit van Misano. Wayne Tessels kwam voor het eerst in actie met Kawasaki ZX-6R, waarmee hij komend seizoen uitkomt in de FIM European Supersport Cup. Tijdens de test werden er veel waardevolle meters afgelegd.

De test op het circuit van Misano aan de kust van Rimini was een belangrijke graadmeter om verschillende redenen voor het Chromeburner Wayne’s Racing Team. Ten eerste kon Wayne Tessels voor de eerste keer zijn Kawasaki ZX-6R aan de tand voelen waarmee hij komend seizoen in actie komt tijdens de Europese World Supersport races. Tijdens de vorige tests in Almeria en Cartagena reed de coureur uit Lopik met een ander Kawasaki motorblok.

Daarnaast is het Misano World Circuit Marco Simoncelli een circuit waar komend seizoen een race wordt verreden en daardoor konden Tessels en zijn team hier belangrijke informatie verzamelen voor de afstelling. Op de eerste testdag was de baan droog, waardoor er volop gebruik gemaakt kon worden van de rijtijd. Zaterdag kon er in de middag op een droge baan worden gereden, maar zondag was het circuit tijdens alle sessies nat. Ook geen groot nadeel, want zo kon Tessels voor de eerste maal zijn Kawasaki besturen in deze omstandigheden.

Het team kon met Tessels werken aan de afstelling en in combinatie met de rijstijl van de 23-jarige coureur. Tessels maakt dit jaar overstap van de 1000cc naar de 600cc motorfiets, wat nogal wat aanpassingen vergt qua rijstijl. Al met al werden er veel waardevolle meters gemaakt en vertrok het team goed gestemd zondagavond terug naar Nederland. De volgende test voor het Chromeburner Wayne’s Racing Team staat gepland op zaterdag 31 maart op het TT Circuit Assen.

Wayne Tessels: ‘Het was een hele goede test, ook omdat ik op een circuit reed waar we dit seizoen gaan racen. We konden voor de eerste keer testen met het nieuwe motorblok en dat voelde erg goed. We hebben veel meters gemaakt en het was erg gaaf om met deze Kawasaki ZX-6R te rijden. We kunnen zeker nog stappen maken om mijn rijstijl en chassis beter op elkaar af te stemmen, maar we hebben veel geleerd in Misano. Ik kijk nu al uit naar de test in Assen!’


ChromeBurner Motorgear hoofdsponsor van Wayne's Racing Team

Met ingang van het komende raceseizoen is ChromeBurner Motorgear de hoofdsponsor van Wayne’s Racing Team. Met een tweejarige overeenkomst is er een stabiele basis gelegd voor de toekomst. Door deze samenwerking gaat het team nu verder als ChromeBurner Wayne’s Racing Team tijdens de Europese rondes van het World Supersport kampioenschap.

ChromeBurner Motorgear is een internationale retailer van motorkleding en helmen die gevestigd is in Waalwijk. De kersverse hoofdsponsor wil via deze weg zijn naamsbekendheid onder een breed publiek verhogen in binnen- en buitenland. Voor Wayne’s Racing Team is de samenwerking met dit internationale en dynamische bedrijf een ideaal scenario, waarbij de doelstellingen voor ChromeBurner en Wayne’s Racing Team perfect op elkaar aansluiten.

Afgelopen seizoen was ChromeBurner al een persoonlijke sponsor van de coureur uit Lopik. Doordat Wayne Tessels met zijn eigen raceteam terug is in de paddock werden er gesprekken gestart om de samenwerking met ChromeBurner verder uit te breiden en te versterken. Het Kawasaki-team van Tessels is dan ook ontzettend trots met deze overeenkomst. Met de komst van de hoofdsponsor kan het team tevens de kleurstelling voor het seizoen 2018 presteren.

Wayne Tessels: “We zijn als team ontzettend blij om dit nieuws te kunnen delen. Komend jaar zijn we terug met ons eigen team en om dan direct een ambitieus en snelgroeiend bedrijf als ChromeBurner als hoofdsponsor te hebben past perfect in onze toekomstvisie. Daarnaast ben ik ook trots om onze kleurstelling voor het seizoen te presenteren. We zien als team een mooie toekomst tegemoet met onze trouwe groep sponsoren! Ik kan niet wachten tot het seizoen gaat beginnen.”

Nicky Verkuijlen: "Toen Wayne bij ons kwam met zijn plannen voor 2018 en 2019 waren wij meteen enthousiast. Na twee jaar actief te zijn geweest als sponsor van Wayne, zijn wij extreem trots om dat nu naar een hoger plan te tillen en als hoofdsponsor op zijn ZX-6R te staan! Zijn ambitie en mentaliteit passen bij hoe wij als bedrijf werken en wij ondersteunen hem graag om zijn doelstellingen de komende twee jaar te behalen. We weten wat Wayne kan met een 600 en kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de start van het seizoen in Aragón!"


Positieve eerste Supersport test voor Wayne Tessels

Kort nadat bekend was gemaakt dat Wayne Tessels komend seizoen uitkomt in de European Supersport klasse, is het team gaan testen in Almería. Na een goede start op de eerste dag werd de progressie doorgetrokken en kon het team het Zuid Spaanse circuit met een glimlach verlaten.

Na enkele weken hard werken om de motor klaar te maken, was het dan zover; de eerste Supersport test. De eerste dag stond vooral in het teken van de motor leren kennen, de juiste zitpositie zoeken en wennen aan het andere motorkarakter. Na een aantal sessies wist Wayne een goed tempo te rijden en de motor beter te begrijpen.

Tijdens de tweede testdag werd er gewerkt aan de afstelling en het verbeteren van de rijstijl van Wayne. Na enkele jaren op een 1000cc gereden te hebben was het van belang dit aan te passen om goede tijden te kunnen rijden. Halverwege de dag wist Wayne zijn tijd van de eerste dag al ruim te verbeteren. Het team heeft zich verder vooral gefocust om de Kawasaki ZX-6R naar Wayne's hand te zetten om zo verder te kunnen verbeteren.

Door flinke regenval op de derde testdag, duurde het enige tijd voordat er die dag actie op de baan was. Rond lunchtijd werden de eerste meters gemaakt. Onder mindere omstandigheden werd de beste tijd verder aangescherpt voordat de dag vroegtijdig gestopt werd door meer regen. De eerste test is hiermee erg positief geweest met een goede leercurve.

Wayne: "Ten eerste ben ik ontzettend trots op mijn team, er is door iedereen ontzettend hard gewerkt de afgelopen weken om deze eerste test mogelijk te maken. Het was natuurlijk afwachten hoe snel ik me thuis zou voelen op de ZX-6R. Op de eerste dag zijn we direct goed gestart. Wat vooral belangrijk is, is dat we de progressie door hebben kunnen trekken waarbij we tijdens de laatste dag onder mindere omstandigheden toch de snelste tijd konden rijden. Het was uiteraard een overwogen keuze om komend seizoen uit te komen in de Supersport klasse, maar zo'n goede eerste test geeft dan toch de bevestiging.

We zijn momenteel druk bezig met de verdere voorbereidingen voor komend seizoen en zullen binnenkort de volgende test gaan doen om optimaal voorbereid te zijn."


Wayne Tessels is klaar voor een nieuwe uitdaging!

Wayne Tessels komt in 2018 uit in de European Supersport klasse. Dit zal gebeuren met zijn eigen team; Wayne's Racing Team. Het team zet de samenwerking met Kawasaki voort en zal uitkomen op de ZX-6R.

Na succesvolle jaren op de 600cc motoren, met als hoogtepunt een 2de plek in het EK Superstock600 kampioenschap, heeft Wayne in 2015 de overstap naar de 1000cc gemaakt. Door diverse ontwikkelingen binnen het WorldSBK kampioenschap heeft het team gekozen om aan de start te staan in het European Supersport kampioenschap. Mede door het technisch reglement in de Supersport verwacht het team competitief te zijn op de Kawasaki ZX-6R. Dit zal gebeuren met een eigen team waardoor Wayne's Racing Team terug komt in de paddock!

Wayne: "Ik ben ontzettend trots op mijn team, sponsoren en partners dat we het droomscenario realiteit kunnen laten worden. Het is een nieuwe uitdaging voor ons als team, maar gezien de resultaten uit het verleden, de nieuwe ervaringen en kennis ben ik ervan overtuigd dat we mooie dingen kunnen laten zien. Als European Supersport rijder staan we aan de start van alle Europese WK Supersport races. Hierdoor kan ik laten zien wat ik waard ben in dit sterke kampioenschap.

Voor mij is het een nieuwe stap, maar gezien de groep mensen die me hierin ondersteunen zie ik het nieuwe avontuur met veel vertrouwen tegemoet! Ik ben ongelooflijk dankbaar naar het team en mijn sponsoren die dit mogelijk maken voor mij."

Dankzij de steun van alle sponsoren en technische partners is het team erg trots deze stap te kunnen maken met de Kawasaki ZX-6R. De komende maanden staan in het teken van testen met de nieuwe motor waarop de wedstrijden vanaf april verreden gaan worden.


Uitdagend weekend voor Wayne Tessels in Magny-Cours

Dit weekend heeft Wayne in Frankrijk de achtste wedstrijd van het Superstock1000 kampioenschap gereden. Na een erg goede training onder natte omstandigheden was het in de kwalificatie en wedstrijd op de droge baan moeilijker en finishte Wayne na een stevig gevecht op de 18de plaats.

Vrijdags werden de trainingen verreden onder erg mooie omstandigheden. Wayne was direct op snelheid en stond dicht bij de top 10 in de eerste training. Na wat kleine aanpassingen wist hij zijn tijd in de tweede vrije training aan te scherpen. Met name op de warmere baan was het moeilijk om het vermogen van de sterke Kawasaki om te kunnen zetten in acceleratie.

Zo mooi als het zaterdag was, zo slecht was het weer op zaterdag ochtend. Wayne werd hier echter niet door gehinderd en wist een 6de tijd te rijden op de natte baan met een nette en opbouwende training. Het nadeel was echter dat hierdoor minder informatie in het droog verzameld kon worden. Tijdens de kwalificatie werd de 20ste tijd gezet na een zeer constante stint. De nieuwe achterband bracht echter een marginale verbetering in tijd doordat deze niet omgezet kon worden in een betere acceleratie.

In de race kwam Wayne slecht van zijn plek en moest een aantal plekken inleveren. Vanaf de 23ste plek werd de weg naar voren ingezet. Na een constante reeks ronden wist hij de concurrentie in te halen en kwam op de 18de plek te rijden. De gat naar de coureurs voor hem was in de eerste ronden gemaakt. De race werd dan ook gefinisht op deze plek.

Wayne: "De wedstrijd was helaas vanaf het begin lastig doordat ik een slechte start maakte en terug zakte naar de 23ste plek. Dankzij een constant tempo kon ik de aansluiting met de groep voor me vinden en de rijders inhalen. Het is jammer dat we het weekend problemen in de acceleratie hadden op de droge baan. Op het natte asfalt was het daarentegen een stukje makkelijker en wist ik een 6de tijd te rijden. We moeten proberen voor Jerez te verbeteren om daar nog een mooie resultaat te rijden."


Stabiel weekend voor Wayne Tessels in Duitsland

Na de zomerstop is het EK Superstock1000 kampioenschap verder gegaan op de Lausitzring in Duitsland. Tijdens dit weekend is er progressie geboekt en is de stijgende lijn gevonden. Na een penalty in de kwalificatie moest Wayne vanaf de laatste plek starten en wist zich naar de 18de plek te strijden.

Op vrijdag werden er tijdens de vrije trainingen gewerkt aan het gevoel op de motor. Hierin werden stapjes gemaakt en werden de tijden steeds sneller. Onder prima omstandigheden werden de trainingen afgewerkt. Er werd hard gewerkt om meer tractie te zoeken zodat de acceleratie uit de bochten zou verbeteren.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag werden gestage stappen gemaakt en wist Wayne zijn tijd verder te verbeteren. Helaas kreeg hij een penalty omdat hij op een snellere rijder wachtte en hierbij te langzaam had gereden. Door deze straf moest Wayne op zondag vanaf de 27ste plek starten. Het belangrijkste was echter dat er weer stappen vooruit werden gemaakt en er geen technische mankementen waren. Zondags werden er tijdens de warm-up een aantal dingen geprobeerd. Dit zorgde voor opnieuw een verbetering van 0,4 seconden. Een mooie stap die vertrouwen gaf voor de wedstrijd.

De wedstrijd ging van start onder goed omstandigheden. Vanaf de laatste plaats wist Wayne een goede start te maken en kon direct een paar plekken winnen. Vervolgens pushte hij hard om het gaatje naar de groep voor hem dicht te rijden. Uiteindelijk kwam Wayne als 18de over de finish.

Wayne: "Ik ben blij dat we dit weekend vrij stabiel doorgekomen zijn. Na alle tegenslagen was dit goed voor ons allen. Helaas heb ik tijdens de kwalificatie de penalty gekregen waardoor de race extra moeilijk werd, maar uiteindelijk heb ik me naar voren kunnen rijden. Dit zijn nog niet de uitslagen waar ik blij van word, maar het is weer een stap de juiste richting op. Ik kijk dan ook uit naar de volgende race in Portimao."


Informatie aanvragen

Ik wil meer informatie over het pakket:

Stuur ons een bericht en binnen een werkdag heb je antwoord.