Tessels kijkt uit naar WK Supersport uitdaging in Assen


Het is een drukke periode voor Wayne Tessels. Na een test met de Yamaha R6 van SWPN op Assen en met RAC41 voor de 24H van Le Mans, gaat Tessels komend weekend van start met een WK Supersport wildcard op het TT Circuit.

Wayne Tessels heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste tests in Spanje en Nederland met Yamaha R6 van SWPN. Tessels reed zaterdag 30 maart testmeters op TT Circuit Assen om de motor nog beter te leren kennen en te werken aan de basisafstelling voor zijn WK Supersport optreden komend weekend (12 t/m 14 april) op het Drentse circuit.

Na de test in Assen ging Tessels praktisch direct door na Le Mans waar een tweedaagse test met RAC41 voor de 24H van Le Mans op het programma stond. Het was nat en koud tijdens de test, maar Tessels en zijn collega’s legden wel de nodige trainingsmeters af. Het was voor Tessels wel even schakelen om over te stappen van de 600cc naar de 1000cc, maar dit ging hem uiteindelijk relatief makkelijk af en de snelheid zat er al snel in. Zaterdag 20 april gaat de 24H van Le Mans van start.

De WK Supersport wildcard in Assen is voor Tessels en SWPN een ideale gelegenheid om zich verder te prepareren op het IDM Supersport seizoen. Daarnaast kan de coureur uit Lopik zich laten zien voor het thuispubliek. Tessels gaat met de Yamaha R6 onder het IDM Superstock reglement de strijd aan tegen de World Supersport rijders, maar hij heeft er vertrouwen in dat hij op zijn thuiscircuit een goede race kan neerzetten. Vanaf vrijdag starten de trainingen en de wedstrijd gaat zondag om 12:15 uur van start in Assen.

Wayne Tessels: ‘Ondanks de mindere weersomstandigheden en baancondities, zijn we met een goed gevoel teruggekomen uit Le Mans. RAC41 is een goed georganiseerd team en we hebben snelle rijders, waardoor mee kunnen doen voor de winst in de Superstock klasse. Maar nu eerst met SWPN in de WK Supersport op Assen, een geweldig evenement waar ik erg naar uitkijk! Ik ben erg tevreden hoe de test met de Yamaha R6 verliep op Assen. Ondanks dat we met het Superstock reglement rijden, denk ik dat we een mooi resultaat neer kunnen zetten!’


Informatie aanvragen

Ik wil meer informatie over het pakket:

Stuur ons een bericht en binnen een werkdag heb je antwoord.