Tessels na goede test klaar voor Oschersleben

Vanaf donderdag start de tweede ronde van het IDM kampioenschap op het circuit van Oschersleben tijdens het German Speedweek evenement. Wayne Tessels is erop gebrand om na de geslaagde test van vorige week een goed resultaat te scoren in de twee IDM Supersport wedstrijden.

Wayne Tessels testte eind vorige week op de Yamaha R6 van SWPN op het circuit van Oschersleben, waar vanaf donderdag de vrije trainingen beginnen voor de tweede ronde van het seizoen. Het tijdschema ziet er iets anders uit dan gebruikelijk, omdat het IDM rijdt tijdens de German Speedweek. Tijdens dit evenement wordt er ook een wedstrijd verreden voor het WK Endurance, het kampioenschap waar Tessels in Le Mans nog aan deelnam.

Na de trainingen en kwalificaties van donderdag en vrijdag, staan de races voor zaterdagmiddag (15:20 uur) en zondagmorgen (11:00 uur) gepland.

Wayne Tessels: ‘Dit weekend gaan we naar Oschersleben. We rijden samen met het WK Endurance, dus het is voor het publiek een heel mooi evenement. Voor ons betekent dit dat we donderdag al starten met de trainingen. We hebben een goede test gedraaid in Oschersleben en het gevoel met de motor was beter dan op de Lausitzring, dus dat is een goed teken. We hebben hard gewerkt en ik denk dat we er goed voorstaan. Er wordt wel wat regen opgegeven voor komend weekend, dus dat kan nog wel voor verrassingen gaan zorgen. Welke baancondities we ook treffen, ik denk dat we er klaar voor zijn om een goed resultaat te scoren!’


Informatie aanvragen

Ik wil meer informatie over het pakket:

Stuur ons een bericht en binnen een werkdag heb je antwoord.