Tessels enthousiast om van start te gaan op circuit van Zolder

Wayne Tessels vertrekt deze week naar het circuit van Zolder voor de derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap. De Yamaha coureur van SWPN maakte vorige week voor het eerst kennis met het Belgische circuit en was zeer enthousiast na afloop. Het doel is om de goede lijn van Oschersleben door te trekken naar het komende raceweekend.

Wayne Tessels was goed onderweg in Oscherleben met een vierde en zesde plaats. De Yamaha-coureur schoof daarmee op naar de zevende positie in het kampioenschap. De onderlinge verschillen waren erg klein in Oschersleben en dat is ook de verwachting voor komend weekend wanneer er gereden gaat worden op het circuit van Zolder.

Ondanks dat het circuit niet ver weg ligt, had Tessels tot vorige week nog niet eerder op Zolder gereden. De test met het SWPN team verliep zeer positief en Tessels had het tevens erg naar zin om deze baan. Vrijdag beginnen de trainingen en zowel zaterdagmiddag (16:00 uur) als zondagmiddag (14:05 uur) wordt er een IDM Supersport wedstrijd verreden.

Wayne Tessels: ‘Het circuit van Zolder was nieuw voor mij. Tijdens de test vorige week kwam ik erachter dat het een heel leuk circuit is! Het was wel vrij druk op de baan, maar we hebben wel meters kunnen maken en de Yamaha R6 verder kunnen verbeteren. In Oschersleben ging het goed en dit willen we graag doortrekken naar Zolder. Ik verwacht dat de onderlinge verschillen weer erg klein zullen zijn, dus het worden waarschijnlijk weer twee spannende races.’ 


Informatie aanvragen

Ik wil meer informatie over het pakket:

Stuur ons een bericht en binnen een werkdag heb je antwoord.