WK-punten voor Tessels na positief weekend in Assen

Wayne Tessels heeft in Assen zijn eerste drie WK-punten van het seizoen gepakt. Na een positief weekend met een constant stijgende lijn finishte de Kawasaki-coureur op een dertiende plaats in de World Supersport. Tessels werd met deze uitslag tweede in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels begon vrijdagmorgen met een positieve eerste sessie tijdens zijn thuisweekend op het TT Circuit Assen. Er was zeker nog ruimte voor verbetering en de eerste stappen werden al gezet in de tweede vrije training, maar zaterdagmorgen wist de ChromeBurner Wayne’s Racing Team coureur echt naar voren te komen. Op zijn verjaardag klokte Tessels voor de eerste keer een tijd in de 1’39 op Assen en was veertiende in de derde vrije training. Tijdens de Superpole kwalificatie kon de rijder uit Lopik constanter deze 1’39 tijden rijden. Tessels kwalificeerde zich als achttiende, maar de verschillen met de rijders voor hem waren erg klein.

Tessels startte zondagmorgen vanaf de zesde startrij aan de race in Assen die verreden werd onder prachtige weersomstandigheden. De 24-jarige coureur wist de stijgende lijn uit de trainingen door te trekken en vond aansluiting bij een groep rijders die knokten voor de tiende positie. Tessels wist zich in de groep naar voren te werken, maar hij maakte halverwege de race een foutje in de Haarbocht en verloor een aantal plaatsen. In de slotfase wist hij nog weer wat terrein goed te maken en als dertiende over de finish te komen. Tessels pakte daarmee drie WK-punten in zijn thuiswedstrijd en werd tweede in de FIM Europe Supersport Cup.

Wayne Tessels: ‘We kunnen terugkijken op een goed weekend in Assen, zeker als je ziet welke stappen wij gemaakt hebben vanaf de eerste training. Het was goed om in de race te vechten in de groep voor de tiende plaats en de rondetijden waren goed. Ik kwam ook naar voren in de groep, maar maakte een foutje waardoor ik iets terugviel. Het was onze tweede race in de World Supersport en eigenlijk de eerste waar het technisch goed verliep. We mogen tevreden zijn met deze drie WK-punten. Het gevoel is goed en we hopen deze lijn te kunnen doortrekken in de volgende wedstrijden.’


Informatie aanvragen

Ik wil meer informatie over het pakket:

Stuur ons een bericht en binnen een werkdag heb je antwoord.