Solide seizoenseinde

Op 10 oktober werden de twee laatste races van het jaar verreden op een koud TT circuit te Assen. Het belangrijkste doel was om onze waardevolle sponsors te betrekken bij de prachtige sport en te bedanken dat zij ons ondersteunen.

Hoewel Team Suzuki Europe geen races won, was het trots dat ze de sponsors kon trakteren op spanning en mooie gevechten op het circuit.

Het goed georganiseerde ‘Battle of the Nations’ evenement markeerde het einde van het race seizoen. De beste Nederlandse en Belgische Superbike coureurs streden tijdens het evenement in twee races. Met temperaturen van maximaal tien graden op zondag, had het team zich voorbereid door extra jassen, maar ook dekens mee te nemen voor over de bandenwarmers. Ook voor de sponsors werden warme onderkomens gezocht in de V.I.P. boxen naast de baan.

Op zaterdag werden er twee kwalificatie sessies verreden en aan het einde bemachtigde Wayne Tessels de vierde plek op de startopstelling.

Op zondag was de eerste race vroeg op de dag waardoor de temperaturen nog lager waren. Na een goede start vocht Wayne om de derde positie. Na een zware race in Magny-Cours, was het lastig om het vertrouwen terug te krijgen, maar zette alles op alles en wist als vierde te finishen.

Tijdens de tweede race vocht Wayne wederom voor de derde positie, waarbij ze de sponsors de spanning van het racen lieten zien. Op het einde finishte Tessels vijfde.

Marc Hoegee, teammanager
‘Het ‘Battle of the Nations’ evenement was een goed initiatief en leuk voor sponsors en fans van alle leeftijden. Voor ons stond er weinig op het spel, maar aangezien we een topsport team zijn, wilden we het best haalbare resultaat pakken. Helaas voor Wayne was het gevoel in de voorkant van de motor niet goed. We zijn al flink bezig met het 2016 seizoen, maar daar zal later meer over bekend worden.’

Wayne Tessels, coureur
‘Niet het weekend waar we op hoopten, we konden de setup niet goed krijgen en een gebrek aan vertrouwen maakte dat ik niet harder over de baan kon gaan. Hoegee Performance tuning en mijn monteurs hebben dit weekend, maar ook al het hele seizoen hard gewerkt en wil hen én mijn sponsors enorm bedanken. Het is niet het jaar geworden wat we voor ogen hadden, maar ons doel is om in 2016 beter terug te komen.’
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl