Tegenslag tijdens laatste EK race

Het weekend op het Franse Magny-Cours circuit verliep niet naar wens voor Team Suzuki Europe. Wayne Tessels nam de veertiende tijdens de kwalificatie sessie. Voor de race werden er kleine veranderingen aangepast die averechts werkten. Na een zware race finishte Tessels achttiende.

Het team keek uit naar de race op het Magny-Cours circuit, dit circuit vraagt om een goed sturende motor en veel vermogen in het middengebied; beide sterke punten van de Suzuki GSX-R 1000.

Tijdens de eerste twee vrije trainingen werden er kleine stapjes gemaakt, maar het team was niet tevreden met de voortgang. De instellingen van de GSX-R 1000 werden aangepast voor de natte kwalificatie en beide coureurs kwalificeerden zich met tevredenheid op de vijfde startrij. Het weerbericht liet zien dat het een droge race zou gaan worden en het team maakte enkele kleine aanpassingen aan de Suzuki, maar kon dit niet testen omdat de warmup gecanceld werd vanwege een rode vlag situatie.

Na de start was het Tessels die goed weg was, maar ook meteen moeite kreeg met de voorkant van de motor en daardoor plekken verloor. Tessels kwam als achttiende over de streep.

Marc Hoegee, teammanager
‘Ik baal er stevig van hoe de race verliep, Wayne heeft zijn best gedaan, maar de setup van de motoren waren niet goed. We hadden enkele aanpassingen gedaan waarvan we dachten dat het positief zou uitwerken, maar dat deed het helaas niet. Tijdens een race weekend moeten we meerdere aanpassingen maken aan de machine, iedere aanpassing heeft dan consequenties. Sommige werken goed, sommige niet. Ik ben met name teleurgesteld om het feit dat iedereen in het team zijn uiterste best heeft gedaan en dat we allemaal weten dat we in de top tien behoren te strijden.’

Wayne Tessels, coureur
‘Na de kwalificatie waren we positief gestemd omdat de top tien in zicht was. We hadden een goede start, maar hadden meteen problemen met de voorkant. Deze problemen bleven de gehele race aanwezig en het was frustrerend om ingehaald te worden door anderen. We hoopten het Superstock 1000 seizoen af te sluiten met een goed resultaat, maar helaas was dit niet het geval. In de komende week gaan we verder kijken waar de problemen vandaan kwamen zodat we klaar zijn voor de race op Assen volgend weekend. Dank aan het team voor hun inzet.'
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl