Hard werken niet beloond in Aragon

Dit weekend was het eindelijk zover. De eerste race voor het WK Superstock1000 in Aragon. Na een inspannend testschema met de nieuwe Kawasaki was dit de eerst echte meting. Helaas was de race snel over nadat Wayne eraf werd gereden in de eerste bocht.

De vrijdag was een dag die gekenmerkt werd door uitdagingen. De eerste training startte Wayne direct goed door in zijn eerste stinkt een 5de tijd op de klokken te zetten. Na een aantal aanpassingen werd deze tijd echter niet meer verbeterd.

Voor de middag training had het MTM HS Kawasaki team nog een aantal aanpassingen aan de motor gedaan. Tijdens deze training had Wayne echter een technisch probleem met de voorvork wat verdere progressie in de weg stond.

Het team heeft echter ontzettend hard gewerkt om de problemen te verhelpen voor de kwalificatie. Dit lukte, echter betekende dit dat er met een compleet andere basis gestart moest worden. Toch pakte dit goed uit in een tijdsverbetering van twee seconden. In het zeer competitieve WK Superstock1000 startveld betekende dit de 21ste plaats, maar een goede en constante snelheid in combinatie met wat verbeteringen aan de Kawasaki boden een goed vooruitzicht voor de race.

Wayne kwam goed van zijn plek tijdens de 14 ronden durende race. Tijdens het aannemen van de eerste bocht waren een paar andere coureurs nogal enthousiast en crashten er veel coureurs. Waaronder de nummer 77, waardoor de eerste race dus al na 300 meter voorbij was voor het team. Tijdens deze crash is Wayne geraakt door een andere motor waardoor er een aantal ribben gekneusd zijn en spieren verrekt. De komende dagen zullen in het teken staan van fysiotherapie en herstellen voor de thuisrace op 16 en 17 april in Assen.
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl