Lastig weekend in Imola

Na een fantastisch weekend in Assen met een 7de plek als resultaat is het team afgelopen weekend afgereisd naar Imola voor de volgende wedstrijd. Op Italiaanse bodem kende Wayne een erg lastig weekend. Na veel technische uitdagingen werd het afgesloten op een 22ste plaats.

Vrije trainingen
Toen er vrijdagochtend om 9:15 uur van start werd gegaan met de eerste vrije training, was de baan op sommige plekken nog vrij vochtig, waardoor er voor gekozen werd om iets later van start te gaan totdat de baan iets droger was. Na twee keer uit te zijn gegaan, noteerde Wayne als snelste tijd 1’55.771, wat goed was voor een 18e plaats. Er was nog genoeg ruimte voor verbetering aan de motor. Het team ging met alle informatie aan de slag om de juiste aanpassingen te kunnen doen.

Rond 16:00 uur was het tijd voor de tweede vrije training. De beste tijd werd verbeterd naar 1’53.704, een tijd die in VT1 nog goed was geweest voor een 7e plaats, maar in de tweede sessie P27 waard bleek te zijn. De progressie in tijd viel tegen in vergelijking met de rest van het veld. Het was duidelijk dat er grote aanpassingen moesten worden gedaan voor de kwalificatie op zaterdag.
 
Kwalificatie
Ondanks het harde werk van het team bleken de aanpassingen tijdens de kwalificatie helaas averechts te werken. Daar kwam bij dat ik tegen het einde van een snelle ronde moest uitwijken voor een crash bij de chicane. Met 1’53.901 werd de sessie afgesloten en werd een teleurstellende 30e startplek gerealiseerd.
 
Race
Tijdens de warm-up op zondagochtend konden we nieuwe aanpassingen testen en reden we rond de 14e plaats. Dat zorgde ervoor dat we met een positieve instelling de race ingingen om 14:20 uur. De motor voelde nog steeds niet perfect aan, maar Wayne was erop gebrand om naar voren te rijden. Tijdens de race bleken er een aantal elektronische problemen te zijn waardoor een verdere opmars gestopt werd. Het harde werk resulteerde uiteindelijk in een 22e plek. 
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl