4 Overwinningen in Spa-Francorchamps

Afgelopen weekend heeft Wayne met zijn Kawasaki KX450F Supermotard meegereden bij de SOBW op Spa-Francorchamps. Deze wedstrijden zijn als training voor het WK Superstock1000 die in het laatste weekend van mei weer verder gaat op Donington Park in Engeland. Zowel op zaterdag als zondag werden alle 4 de wedstrijden gewonnen met overmacht.


Zaterdag
Op zaterdag werd de dag gestart met een vrije training en een kwalificatie. Wayne wist hierin gelijk een goed tempo te draaien en als snelste de training af te sluiten. Ook ex Grand Prix coureur Jasper Iwema stond aan de start en wist Wayne goed partij te geven.

Tijdens de eerste race kwam Wayne slecht van start en had een 4de plaats in de eerste bocht. Jasper wist gelijk een hoog tempo te rijden en pakte een gaatje. Nadat Wayne zijn concurrenten had gepasseerd werd de jacht geopend op Iwema. Na 2 ronden zaten ze bij elkaar. Helaas was er toen een rode vlag. Bij de herstart wist Wayne al snel op kop te komen en een gat te slaan naar Iwema.

De tweede race werd met overmacht gewonnen door Wayne. Na een veel betere start wist hij ver uit te lopen op de concurrentie. De eerste dagoverwinning was dus in de pocket. Een mooie afsluiting op een goed georganiseerde dag.
 
Zondag
Ook op zondag wist Wayne pole position te rijden en mocht hij weer als eerste starten. Iwema wist zijn tijden nog wat aan te scherpen en bood dus meer partij aan Wayne. Na 3 ronden zaten ze nog dicht bij elkaar. Na een reeks constant snelle rondetijden pakte de Kawasaki-rijder een flinke voorsprong en pakte hiermee zijn 3de winst van het weekend.

De tweede en laatste race op zondag pakte Wayne opnieuw kopstart en reed de hele race op kop. Door technische problemen kon Jasper geen concurrentie bieden. We kunnen stellen dat we een fantastisch weekend hebben gehad op voorbereiding op het verdere WK Superstock1000 seizoen.

Foto: motografie.com / SOBW
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl