Wayne oppermachtig in Emmen

Na een mooi weekend in Donington stond afgelopen weekend de race in de Supermoto klasse gepland op het circuit van Emmen. Na een sterke kwalificatie met de snelste tijd wist Wayne met grote voorsprong beide races te winnen.

Kwalificatie
Op zaterdagochtend had Wayne direct het tempo goed te pakken en wist hij al vroeg in de sessie de snelste tijd te noteren. In de laatste ronden verbeterde hij zijn tijd nogmaals en wist zo de pole position veilig te stellen met een voorsprong van 1,1 seconden.

Wedstrijd 1
Na de kopstart gepakt te hebben, vormde zich een kopgroep met Jasper Iwema en Robert Botjes. Na twee ronden wist Wayne een gaatje te slaan naar zijn achtervolgers. Na een reeks snelle rondetijden werd de Kawasaki met 24 seconden voorsprong over de streep gereden.

Wedstrijd 2
In de tweede wedstrijd was Robert Botjes scherp met de start en wist voor Wayne de eerste bocht in te gaan. Het tweetal liep al snel uit op de concurrentie. Na twee ronden haalde Wayne Robert in en wist hij vervolgens een gat te slaan van 22 seconden. Hiermee werd de tweede overwinning veilig gesteld.

Wayne: ''Het was weer een top weekend. De SOBW had een mooie dag georganiseerd met voor ons een top resultaat door twee keer te winnen. Ik wil Kawasaki en het MtM HS Kawasaki team en natuurlijk mijn eigen sponsors bedanken dat we naast het WK Superstock ook in dit kampioenschap deel kunnen nemen.

Op 11 en 12 juni staat Wayne met de Kawasaki ZX-10R op de open dag van Arie Molenaar motors in IJsselstein. Deze dagen zijn vrij te bezoeken en naast kortingsacties zullen we samen met Arie Molenaar Motors nog een mooie prijs weggeven.

Foto: Van der Tuuk fotografie
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl