Wayne Tessels wint tijdens de Gamma Racingday

Tijdens de Gamma Racingdays stonden er weer SOBW races met de Supermoto op planning. Tijdens dit weekend stond er een sterk deelnemersveld aan de start. Wayne eiste dit weekend alle overwinningen op op de Kawasaki KX450F.

Op zaterdag liet Wayne er geen gras over groeien door in de kwalificatie direct de snelste tijd te rijden. Onder droge omstandigheden reed de Supermoto klasse de wedstrijd op de Juniortrack van het TT Circuit in Assen. Na de kopstart gepakt te hebben reed Wayne met overtuiging naar de overwinning tijdens de race werd het baanrecord aangescherpt.

De tweede race had Wayne wat last van een versleten achterband, maar wist toch kopstart te pakken en weg te rijden van de rest van het veld. Jasper Iwema en Jos Koelewijn wisten zichzelf ook te verbeteren, dus de races op zondag konden nog spannend worden.

De volgende dag hadden de Supermoto coureurs weer 2 races. In de kwalificatie pakte Wayne weer pole position, maar werd door Bo Bendsneyder, Jasper Iwema en Jos Koelewijn op de hielen gezeten.

Tijdens de eerste wedstrijd begon het licht te regenen. Omstandigheden waar Jos en Jasper erg snel in zijn. Jasper pakte kopstart en Jos sloot gelijk aan waardoor Wayne op de derde plek terecht kwam. Door het glijden de bochten in en de relatief hoge snelheid is het moeilijk om in te halen op het bochtige circuit in Assen. Na een mooi gevecht met Jos Koelewijn kwam Wayne halverwege de race op de tweede plaats te rijden. Na diverse pogingen om Jasper Iwema in te halen had Wayne in de gaten dat dit een lastige opgave werd en probeerde in de laatste ronde een andere lijn. Jasper ging iets te wijd en zo wist Wayne toch nog als winnaar over de finishlijn te komen. Een fantastische race voor al het publiek dat aanwezig was op de Juniortrack!

De laatste wedstrijd ging van start onder droge omstandigheden. Na de kopstart gepakt te hebben wist Wayne een gaatje te slaan ten opzichte van Bo Bendsneyder door het baanrecord aan te scherpen. De winst ging dus opnieuw naar Wayne.

Na dit mooie weekend kijken we alweer uit naar aankomend weekend waar Wayne deel zal nemen aan het IDM Superbike kampioenschap met het MTM HS Kawasaki Team.
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl