Wayne pakt punten op natte Lausitzring

Na een lange zomerstop in het Superstock1000 kampioenschap was het afgelopen weekend weer tijd om te racen. Na enkele jaren van afwezigheid keerde het World Superbike kampioenschap terug naar het Duitse circuit. Na een eerste trainingsdag met technische problemen en een moeilijke kwalificatie wist Wayne zondags naar voren te rijden naar een 12de plek en pakte hiermee 4 punten voor het kampioenschap.

Op vrijdag begon Wayne voortvarend aan de eerste vrije training. In de eerste 10 minuten was hij constant in de top8 te vinden. Na enkele ronden was de training helaas over door een elektronisch probleem waardoor verdere verbetering niet mogelijk was. Later op de dag was de 2de vrije training, tijdens deze training werd de 14de tijd gereden met zeer kleine verschillen naar de top 10.

Tijdens de kwalificatie die zaterdagmiddag van start ging was het tempo op de gebruikte band erg goed en stond Wayne opnieuw in de top 10. Na enkele aanpassingen en een nieuwe achterband werd aangezet om de tijd te verbeteren. Het bleek echter niet zo uit te pakken als verwacht en was het tempo met de nieuwe band nauwelijks beter dan die met de oude band. In het sterke Superstock1000 veld betekend dit dat je hard terug zakt en moest Wayne zondag vanaf een 18de plek starten.

Zondag ochtend was het weer echter compleet omgeslagen. Van 25 graden op vrijdag en zaterdag naar een schamele 14 graden op zondag. Een uur voor de wedstrijd begon het hard te regenen. Het team maakte de Kawasaki dan ook klaar voor een regenrace. Nadat de start van de WK Superbikes twee keer was uitgesteld door gevaarlijke omstandigheden kon de Superstock1000 uiteindelijk een half uur later dan gepland van start.

Wayne hield zijn positie vast in de eerste bocht. Hij probeerde gelijk zijn tempo te verhogen om zo met de kopgroep mee te kunnen rijden. Door enkele kritieke momenten op het gladde asfalt was het ritme enkele ronden verstoord. Na 4 ronden was dit gevoel terug en wist Wayne direct van plek 20 naar plek 14 te komen met rondetijden die op dat moment sneller waren dan de top 5. De groep die vocht om plek 4 kwam wel in zicht, maar het gat was op dat moment al opgelopen tot 8 seconden. De Kawasaki-coureur wist dit gat nog wel te dichten naar 5 seconden, maar door een ingekorte wedstrijd van 16 naar 11 ronden kon hij nooit dichtbij genoeg komen om aan te vallen. Wayne kwam als 12de over de finish en pakt hiermee 4 punten voor het kampioenschap. Een wedstrijd met gemengde gevoelens, de monteurs hadden de Kawasaki er in de regen top bijgezet wat zich uitte in goede rondetijden. In het weekend van 30 september tot 2 oktober is de volgende Superstock1000 wedstrijd in Magny-Cours.
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl