Elfde plaats voor Wayne na harde strijd

De eerste wedstrijd voor het EK Superstock1000 kampioenschap werd verreden in Aragon. Na een lastige eerste dag kon Wayne zich als negentiende kwalificeren voor de race. In de wedstrijd wist hij zich naar voren te knokken en een elfde plaats in de wacht te slepen.

Op vrijdag begonnen de vrije trainingen onder goede omstandigheden. Na een lastige start wist het team progressie te boeken. Toch waren er een aantal verbeterpunten voor de afstelling van de motor. De kwalificatie was al een goede stap vooruit en wist Wayne een nieuw PR te rijden en een seconde sneller dan in de vrije trainingen. Met vier rijders binnen dezelfde 1/10de van een seconde moest Wayne genoegen nemen met een negentiende plek.

Na een goede start pakte Wayne direct drie plaatsen in de eerste ronde. Aangekomen op de zestiende plek volgde een sterke opmars van de Kawasaki coureur. Na enkele ronden lag Wayne op de dertiende plek en zette hij een reeks goede rondetijden neer waarmee het gat naar de rijders voor hem werd gedicht. Wayne vocht het laatste deel van de race een stevige strijd uit voor de elfde plaats, een gevecht dat hij wist te winnen. Hiermee pakte hij de elfde plek en vijf punten voor het kampioenschap.

Wayne: ''Ik had na de goede voorjaarstest veel vertrouwen dat we een goede basis hadden voor Aragon, toch bleek dit gecompliceerder te zijn. Dankzij goede samenwerking met mijn team hebben we uiteindelijk een goede setting voor de Kawasaki ZX-10RR kunnen vinden. Hierdoor wist ik me door hard knokken naar voren te rijden en hebben we 5 punten voor het kampioenschap gepakt. Een lastige start hebben we gelukkig om kunnen zetten in een goede wedstrijd. Ik ben het Agro On Benjan Team en Kawasaki dan ook dankbaar.''
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl