Zwaar weekend in Misano

Het weekend in Misano begon voor Wayne direct met technische tegenslag waardoor er op vrijdag weinig bruikbare informatie verzameld kon worden. Het team werkte hard aan een oplossing, maar zaterdag bleken andere tegenslagen goede rondetijden in de weg te staan waardoor Wayne zich slechts als 30ste kon kwalificeren. In de race viel Wayne uit door ander mechanisch falen.


Tijdens de vrije trainingen was het dus direct een moeilijk begin voor het Agro On Benjan Kawasaki Team. Door problemen met de koppeling stond Wayne tijdens de eerste vrije training op een 27ste plek. Na deze training is er door het team hard gewerkt om aan een oplossing te werken. Tijdens de tweede vrije training kwamen echter andere problemen om de hoek kijken met het rijwielgedeelte waardoor de stap naar voren niet gemaakt kon worden.

Op zaterdagochtend leek het team de weg naar betere klasseringen gevonden te hebben, de problemen die er waren werden kleiner en de tijden sneller. In de kwalificatie had Wayne opnieuw te kampen met technische problemen. Door niet goed werkende remmen was een goede kwalificatie niet mogelijk was en hij slechts een 30ste tijd kon neerzetten.

Na een positievere warm-up 's morgens ging Wayne vol motivatie van start om naar voren te rijden. Direct na de start constateerde hij echter een technisch probleem met de koppeling dat gedurende de wedstrijd verslechterde waardoor racen onmogelijk was. Hij was dus genoodzaakt de pits in de rijden na een aantal ronden.

Wayne: ''Het wilt momenteel allemaal niet op z'n plek vallen... In dit weekend hebben we opnieuw te maken gehad met veel moeilijkheden. Er wordt door iedereen hard gewerkt om het te verbeteren, maar dit lukt momenteel niet. Ik ben dan ook erg teleurgesteld met opnieuw een tegenvallend resultaat. We moeten nu dan ook focussen om deze basis wel goed te krijgen waardoor ik de resultaten kan rijden waar ik thuis hoor.''
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl