Stabiel weekend in Duitsland

Na de zomerstop is het EK Superstock1000 kampioenschap verder gegaan op de Lausitzring in Duitsland. Tijdens dit weekend is er progressie geboekt en is de stijgende lijn gevonden. Na een penalty in de kwalificatie moest Wayne vanaf de laatste plek starten en wist zich naar de 18de plek te strijden.


Op vrijdag werden er tijdens de vrije trainingen gewerkt aan het gevoel op de motor. Hierin werden stapjes gemaakt en werden de tijden steeds sneller. Onder prima omstandigheden werden de trainingen afgewerkt. Er werd hard gewerkt om meer tractie te zoeken zodat de acceleratie uit de bochten zou verbeteren.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag werden gestage stappen gemaakt en wist Wayne zijn tijd verder te verbeteren. Helaas kreeg hij een penalty omdat hij op een snellere rijder wachtte en hierbij te langzaam had gereden. Door deze straf moest Wayne op zondag vanaf de 27ste plek starten. Het belangrijkste was echter dat er weer stappen vooruit werden gemaakt en er geen technische mankementen waren. Zondags werden er tijdens de warm-up een aantal dingen geprobeerd. Dit zorgde voor opnieuw een verbetering van 0,4 seconden. Een mooie stap die vertrouwen gaf voor de wedstrijd.

De wedstrijd ging van start onder goed omstandigheden. Vanaf de laatste plaats wist Wayne een goede start te maken en kon direct een paar plekken winnen. Vervolgens pushte hij hard om het gaatje naar de groep voor hem dicht te rijden. Uiteindelijk kwam Wayne als 18de over de finish.

Wayne: ''Ik ben blij dat we dit weekend vrij stabiel doorgekomen zijn. Na alle tegenslagen was dit goed voor ons allen. Helaas heb ik tijdens de kwalificatie de penalty gekregen waardoor de race extra moeilijk werd, maar uiteindelijk heb ik me naar voren kunnen rijden. Dit zijn nog niet de uitslagen waar ik blij van word, maar het is weer een stap de juiste richting op. Ik kijk dan ook uit naar de volgende race in Portimao.''
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl