Progressie beloond met punt in Portimao

Afgelopen weekend heeft Wayne in Portimao gereden waar de zevende race van het kampioenschap werd gehouden. Tijdens de trainingen werd er gestage progressie geboekt dat in de wedstrijd werd beloond met een 15de plek en een punt voor het kampioenschap.

Op vrijdag werden de eerste meters gemaakt op het mooie en technische circuit van Portimao. Tijdens deze trainingen werd er door Wayne progressie geboekt. De tijden verbeterden en de aansluiting werd steeds beter gevonden. Er werd gefocust om de acceleratie uit de bochten te verbeteren. Zaterdags tijdens de derde vrije training wist Wayne zijn tijden verder aan te scherpen, de tractie werd echter nog niet gevonden. In de kwalificatie maakte Wayne zelf een aantal fouten waardoor er een 23ste tijd werd gezet en er dus een inhaalrace gemaakt moest worden.

Zondags werd de dag gestart met een goede warm-up waarbij Wayne zijn snelste tijd van het weekend wist te rijden. In de race pakte hij een goede start en nestelde zich in de groep van plek 10 tot 16. Tijdens de race bleek opnieuw dat er nog gewerkt moet worden aan de acceleratie, maar ondanks dat kon er een solide race gereden worden. Helaas werd de race vroegtijdig gestopt door een rode vlag. Op dat moment lag Wayne op een 15de plek en wist daarmee een punt voor het kampioenschap te pakken.

Wayne: ''Ik kom altijd graag op het circuit van Portimao. Ik heb een weekend gehad waarin we de aansluiting steeds beter hebben kunnen vinden. Ik baalde ontzettend dat ik na de mooie progressie van de vrije trainingen zelf te geforceerd reed tijdens de kwalificatie waardoor ik geen goede tijden kon rijden. In de race heb ik dat gelukkig wel recht kunnen zetten door van 23 naar 15 te rijden. Het is duidelijk waar er nog op verbeterd moet worden. Over anderhalve week in Magny-Cours hoop ik dat we de motor nog beter naar mijn hand kunnen zetten en verder naar voren kunnen komen.''
Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl