Progressie beloond met punt in Portimao
Afgelopen weekend heeft Wayne in Portimao gereden waar de zevende race van het kampioenschap werd gehouden. Tijdens de trainingen werd er gestage progressie geboekt dat in de wedstrijd werd beloond met een 15de plek en een punt voor het kampioenschap.
Stabiel weekend in Duitsland
Na de zomerstop is het EK Superstock1000 kampioenschap verder gegaan op de Lausitzring in Duitsland. Tijdens dit weekend is er progressie geboekt en is de stijgende lijn gevonden. Na een penalty in de kwalificatie moest Wayne vanaf de laatste plek starten en wist zich naar de 18de plek te strijden.
Zwaar weekend in Misano
Het weekend in Misano begon voor Wayne direct met technische tegenslag waardoor er op vrijdag weinig bruikbare informatie verzameld kon worden. Het team werkte hard aan een oplossing, maar zaterdag bleken andere tegenslagen goede rondetijden in de weg te staan waardoor Wayne zich slechts als 30ste kon kwalificeren. In de race viel Wayne uit door ander mechanisch falen.
Blessureleed voor Wayne in Imola
Afgelopen weekend streek het Agro On Benjan Kawasaki Team neer in Imola. Na een veelbelovende start had Wayne echter te maken met een flinke crash en blessures. Na het in de kwalificatie het geprobeerd te hebben werd er besloten dat er niet deelgenomen werd aan de race. Dit omdat Wayne kracht miste en de race op Donington al over anderhalve week is. Een teleurstellend weekend dus voor de Kawasaki-coureur.
Progressie niet beloond voor Wayne in Assen
Dit weekend stond Wayne aan de start van zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. Na een erg goede kwalificatie en een nieuw persoonlijk record was Wayne gemotiveerd de lijn door te trekken in de race. Helaas kwam hij aan het eind van de race ten val.
Elfde plaats voor Wayne na harde strijd
De eerste wedstrijd voor het EK Superstock1000 kampioenschap werd verreden in Aragon. Na een lastige eerste dag kon Wayne zich als negentiende kwalificeren voor de race. In de wedstrijd wist hij zich naar voren te knokken en een elfde plaats in de wacht te slepen.
Klaar voor het seizoen!
Afgelopen week heeft Wayne met het Agro On Benjan Kawasaki Team getest op Almeria & Jerez. De start was wat lastig door slechte weersomstandigheden in Almeria. Het team is na 2 dagen doorgereisd naar Jerez. Hier werd flinke progressie geboekt en kon Wayne met een goed gevoel en een nieuw PR het Zuid Spaanse circuit verlaten.
24U van Le Mans debuut
In het weekend van 15 & 16 april maakt Wayne zijn WK Endurance debuut in de prestigieuze 24 uur van Le Mans. Hij gaat van start voor het officiële Kawasaki STK Team 33 Accessoires Louit Moto met Corentin Perolari en Guillaume Antiga als teamgenoten.
Wayne tekent bij het Agro on Benjan Kawasaki team
Tijdens het sponsorfeest heeft Wayne bekend gemaakt dat hij volgend seizoen uitkomt voor het Nederlandse Agro On-Benjan-Kawasaki in het Europese Superstock 1000-kampioenschap. 
Progressie niet beloond op Magny-Cours
Afgelopen zondag was de voorlaatste race voor het Superstock1000 kampioenschap op het circuit van Magny-Cours. Na een lastige eerste dag werd er tijdens de kwalificatie vooruitgang geboekt. In de race was Wayne in gevecht in de groep die vocht voor de top 10, maar crashte helaas halverwege de race. Na de motor opgepakt te hebben werd de race wel gefinisht door vanaf de laatste plek terug te komen naar de 24ste plek.
Wayne pakt punten op natte Lausitzring
Na een lange zomerstop in het Superstock1000 kampioenschap was het afgelopen weekend weer tijd om te racen. Na enkele jaren van afwezigheid keerde het World Superbike kampioenschap terug naar het Duitse circuit. Na een eerste trainingsdag met technische problemen en een moeilijke kwalificatie wist Wayne zondags naar voren te rijden naar een 12de plek en pakte hiermee 4 punten voor het kampioenschap.
Dubbel podium tijdens IDM
Na de overwinningen een week eerder op de Junior Track van het TT Circuit was het nu tijd voor het grote werk. Dit weekend stonden we aan de start van het sterke IDM kampioenschap. Na hard werk van Wayne en het team tijdens de trainingen werden er mooie stappen gemaakt en kon Wayne uiteindelijk twee maal het erepodium halen.
Wayne Tessels wint tijdens de Gamma Racingday
Tijdens de Gamma Racingdays stonden er weer SOBW races met de Supermoto op planning. Tijdens dit weekend stond er een sterk deelnemersveld aan de start. Wayne eiste dit weekend alle overwinningen op op de Kawasaki KX450F.
Lastige race op Misano
De 5de race voor het WK Superstock1000 werd verreden onder zonnige omstandigheden op Misano. Na goede vrije trainingen wist Wayne met slechte 0,3 seconden verschil naar de top 10 een 15de plaats in de kwalificatie te rijden. In de warm-up op zondag werd zijn PR aangescherpt. Helaas waren er technische problemen in de race waardoor hij niet verder kwam dan een 16de plaats.
Wayne oppermachtig in Emmen
Na een mooi weekend in Donington stond afgelopen weekend de race in de Supermoto klasse gepland op het circuit van Emmen. Na een sterke kwalificatie met de snelste tijd wist Wayne met grote voorsprong beide races te winnen.
Tessels 9de in Donington Park
Dit weekend heeft Wayne op het Engelse circuit van Donington Park gereden, één van de mooiste banen op de kalender met een prachtig vloeiend eerste deel. Na een goede test op Misano wist de Kawasaki coureur zich het hele weekend rond de top 10 te handhaven. Na een hard duel pakte Wayne de 9de plaats in de race.
4 Overwinningen in Spa-Francorchamps
Afgelopen weekend heeft Wayne met zijn Kawasaki KX450F Supermotard meegereden bij de SOBW op Spa-Francorchamps. Deze wedstrijden zijn als training voor het WK Superstock1000 die in het laatste weekend van mei weer verder gaat op Donington Park in Engeland. Zowel op zaterdag als zondag werden alle 4 de wedstrijden gewonnen met overmacht.
Lastig weekend in Imola
Na een fantastisch weekend in Assen met een 7de plek als resultaat is het team afgelopen weekend afgereisd naar Imola voor de volgende wedstrijd. Op Italiaanse bodem kende Wayne een erg lastig weekend. Na veel technische uitdagingen werd het afgesloten op een 22ste plaats.
Fantastische 7de plek in Assen
Tijdens de thuisrace op het TT Circuit in Assen heeft Wayne onder grote belangstelling van supporters en sponsoren een prachtige 7de plaats behaald in het WK Superstock1000.
Hard werken niet beloond in Aragon
Dit weekend was het eindelijk zover. De eerste race voor het WK Superstock1000 in Aragon. Na een inspannend testschema met de nieuwe Kawasaki was dit de eerst echte meting. Helaas was de race snel over nadat Wayne eraf werd gereden in de eerste bocht.

VIP arrangement Assen
Tijdens het World Superbike raceweekend op het TT circuit in Assen, zal ik meestrijden in de klasse Stock 1000 op de MtM Kawasaki. Het weekend vindt plaats op 16 en 17 april 2016 en belooft weer een groot spektakel te worden met de kwalificaties en één Superbike race op zaterdag en de officiële racedag op zondag.
MtM Kawasaki in 2016
Voor dit seizoen heeft hebben Wayne Tessels, MtM Racing Team en Kawasaki een overeenkomst bereikt om uit te komen in het WK Superstock1000. Kawasaki pakte afgelopen jaar overtuigend de WK Superbike titel met de ZX-10R. Dit seizoen is de nieuwe ZX10-R gelanceerd. Wayne zal hiermee een competitieve motor en team hebben om optimale resultaten te behalen.
Suzuki afscheid
Op vrijdag 15 januari heeft Wayne zijn afscheid bij Suzuki Nederland gehad. Na 4 seizoenen samenwerking is daar officieel een einde aan gekomen.
Damen Leathers sponsort testpak
Begin december vertrekt Wayne samen met Joey Litjens van JL Racingsupport naar Zuid-Afrika. Hier verzorgen zij een trainingskamp voor jonge motorsporters. En als klap op de vuurpijl gaat het team proberen de overwinning van 2015 bij de 8-uurs race op Killarney Raceway te herhalen.
Overwinning 4-uur Croix
Tijdens de 4-uurs race op het circuit van Croix hebben Wayne en Thom Molenaar de overwinning gepakt.

Na een sterke kwalificatie wist Wayne na het eerste half uur de motor in de 1ste positie de pits in de rijden waarna Thom opstapte. Na een mooie opbouwende race van het duo kwamen we als winnaar over de streep.
Solide seizoenseinde
Op 10 oktober werden de twee laatste races van het jaar verreden op een koud TT circuit te Assen. Het belangrijkste doel was om onze waardevolle sponsors te betrekken bij de prachtige sport en te bedanken dat zij ons ondersteunen.
Tegenslag tijdens laatste EK race
Het weekend op het Franse Magny-Cours circuit verliep niet naar wens voor Team Suzuki Europe. Wayne Tessels nam de veertiende tijdens de kwalificatie sessie. Voor de race werden er kleine veranderingen aangepast die averechts werkten. Na een zware race finishte Tessels achttiende.

Stichting Waynes Racing Team
Contactgegevens
E-mailwayne@wt77.nl